Schoolzwemmen en markt gaan mogelijk verdwijnen

Foto:

BEUNINGEN, 15 juni 2012 – Landelijk gezien is Beuningen, volgens cijfers van het CBS, lijstaanvoerder wanneer het gaat om haar negatieve reservepositie.De gemeente heeft het bereiken van een financieel gezonde positie tot topprioriteit benoemd voor de toekomst. Dit houdt in dat de komende jaren verder bezuinigd moet worden, bovenop de bezuinigingen die al hebben plaatsgevonden.Verminderen voorzieningenDe gemeente zal zich daarom alleen kunnen richten op haar kerntaken die haar vanuit de wet opgelegd worden. Het aantal niet verplichtte voorzieningen zal verminderen. Zo overweegt de gemeente om te stoppen met de markt. Ook het verstrekken van gratis rookmelders, het schoolzemmen en het verstrekken van subsidies voor monumenten staan op de lijst van te schrappen voorzieningen.Het aantal speelplekken wordt teruggebracht naar ongeveer de helft en nog een aantal andere subsidies (bijvoorbeeld aan de VVV en het zwembad) zullen stopgezet worden. Instanties waarvan de subsidies stopgezet worden zullen bepaalde voorzieningen niet meer in stand kunnen houden. Geen verlenging voor tijdelijke projectenProjecten met een beperkte looptijd worden achteraf altijd geëvalueerd en bij een positief resultaat voortgezet. Te denken valt aan het consultatiebureau voor senioren en de subsidie aan het filmhuis. Vanaf 2013 zullen aflopende projecten nog wel geëvalueerd worden maar in principe houdt de gemeente hier geen budget meer voor beschikbaar.

BEUNINGEN, 15 juni 2012 – Landelijk gezien is Beuningen, volgens cijfers van het CBS, lijstaanvoerder wanneer het gaat om haar negatieve reservepositie.

De gemeente heeft het bereiken van een financieel gezonde positie tot topprioriteit benoemd voor de toekomst. Dit houdt in dat de komende jaren verder bezuinigd moet worden, bovenop de bezuinigingen die al hebben plaatsgevonden.

Verminderen voorzieningen
De gemeente zal zich daarom alleen kunnen richten op haar kerntaken die haar vanuit de wet opgelegd worden. Het aantal niet verplichtte voorzieningen zal verminderen. Zo overweegt de gemeente om te stoppen met de markt. Ook het verstrekken van gratis rookmelders, het schoolzemmen en het verstrekken van subsidies voor monumenten staan op de lijst van te schrappen voorzieningen.

Het aantal speelplekken wordt teruggebracht naar ongeveer de helft en nog een aantal andere subsidies (bijvoorbeeld aan de VVV en het zwembad) zullen stopgezet worden. Instanties waarvan de subsidies stopgezet worden zullen bepaalde voorzieningen niet meer in stand kunnen houden.

Geen verlenging voor tijdelijke projecten
Projecten met een beperkte looptijd worden achteraf altijd geëvalueerd en bij een positief resultaat voortgezet. Te denken valt aan het consultatiebureau voor senioren en de subsidie aan het filmhuis. Vanaf 2013 zullen aflopende projecten nog wel geëvalueerd worden maar in principe houdt de gemeente hier geen budget meer voor beschikbaar.

 

Cookieinstellingen