Concept-rampenbestrijdingsplan van TWO ter inzage

Foto:

BEUNINGEN, 23 juni 2012 – Het veel omstreden concept-rampenbestrijdingsplan van TWO van ligt tot 28 juni ter inzage. Iedereen kan een zienswijze indienen.

BEUNINGEN, 23 juni 2012 – Het veel omstreden concept-rampenbestrijdingsplan van TWO van ligt tot 28 juni ter inzage. Iedereen kan een zienswijze indienen.

Het veel omstreden concept rampenbestrijdingsplan van Te Winkel en Oomes Chemical Logistics aan de Vlotkampweg in Nijmegen was volgens de gemeente Beuningen onvoldoende beschreven. De genomen maatregelen om een ramp te voorkomen, de rampscenario’s, de effecten van een eventuele ramp, de behandeling van de slachtoffers, de afstemming en werkwijze tijdens een ramp zouden onvoldoende in kaart zijn gebracht.

Belangrijkste opmerkingen verwerkt
Het college heeft op verzoek van de gemeenteraad van 13 maart 2012 een overleg gestart met de Veiligheidsregio Gelderland -Zuid en de gemeente Nijmegen over het concept-rampenbestrijdingsplan van TWO. Dat heeft er toe geleid, dat van de 86 door de gemeente aangedragen punten een derde is opgenomen in het concept rampenplan, een derde wordt al geregeld in andere plannen zoals het calamiteitenplan, incidentenplan enz., en een derde is met een goede onderbouwing geschrapt uit het plan. Volgens de gemeente Beuningen zijn hiermee de belangstrijkste opmerkingen verwekt en ligt er een werkbaar plan.

Met de gemeente Nijmegen is afgesproken, dat zij de bevolking van Beuningen en Nijmegen (nog) beter informeert over het bedrijf TWO Chemical Logistics B.V.

Ter inzage
Het concept rampenbestrijdingsplan ligt nog tot 28 juni 2012 ter inzage bij de stadswinkel van de gemeente Nijmegen, het gemeentehuis in Beuningen en bij het kantoor en op de website van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

Uiteraard kunt u het [file hier op Beuningen.nieuws lezen.]
Op de website van leefmilieu.nl is meer informatie te vinden.

Gerelateerd(e) bericht(en)
02-07-2011 Activiteiten chemiebedrijf TWO hebben acceptabel risiconiveau
09-02-2012 Rampenbestrijdingsplan Te Winkel en Oomes zorgwekkend
21-03-2012 Ergernis over hetze tegen TWO Chemical Logistics

 

PDF-2012-05-23_Rampbestrijdingsplan_TWO_ongewijzigd_vastgesteld.pdf

Cookieinstellingen