Beuningse grond in de uitverkoop?

Foto:

BEUNINGEN, 28 juni 2012 – Particulieren met plannen om een huis te bouwen moeten daar misschien nog even mee wachten tot na de rondetafelgesprekken van de gemeente Beuningen.Die zogenoemde Rondetafel Conferenties gaan na de zomervakantie plaatsvinden. Daarin worden de extra te nemen maatregelen van de gemeente in verband met bezuinigingen besproken. Tijdens de raadsvergadering van afgelopen dinsdag werd de kaderbrief (een aanloop naar de begroting 2013) besproken. De verdergaande bezuinigingen en maatschappelijke gevolgen daarvan zorgden voor opmerkelijke uitspraken en voorstellen van verschillende partijen. Zo pleitte PvdA-raadslid Ria Straathof, niet voor de eerste keer, voor het bezuinigen op wegenonderhoud en groenvoorzieningen. “Zaken die je in betere tijden kunt herstellen”, aldus Ria. “Als een voorziening zoals een zwembad verdwijnt, dan duurt het heel lang voordat je die terugkrijgt”. Ria rekende de gemeenteraad ook voor hoe de gemeente de verkoop van grond kan stimuleren. Het voorstel is om met de prijs per vierkante voor bouwpercelen te zakken en anderzijds grotere percelen te bieden. Deze percelen zouden daarmee aantrekkelijk zijn voor particuliere woningbouwers en vanwege de grote oppervlakte toch nog aardige opbrengsten genereren en de gemeentekas weer enigszins aanvullen.

BEUNINGEN, 28 juni 2012 – Particulieren met plannen om een huis te bouwen moeten daar misschien nog even mee wachten tot na de rondetafelgesprekken van de gemeente Beuningen.

Die zogenoemde Rondetafel Conferenties gaan na de zomervakantie plaatsvinden. Daarin worden de extra te nemen maatregelen van de gemeente in verband met bezuinigingen besproken.

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen dinsdag werd de kaderbrief (een aanloop naar de begroting 2013) besproken. De verdergaande bezuinigingen en maatschappelijke gevolgen daarvan zorgden voor opmerkelijke uitspraken en voorstellen van verschillende partijen. Zo pleitte PvdA-raadslid Ria Straathof, niet voor de eerste keer, voor het bezuinigen op wegenonderhoud en groenvoorzieningen. “Zaken die je in betere tijden kunt herstellen”, aldus Ria. “Als een voorziening zoals een zwembad verdwijnt, dan duurt het heel lang voordat je die terugkrijgt”.

Ria rekende de gemeenteraad ook voor hoe de gemeente de verkoop van grond kan stimuleren. Het voorstel is om met de prijs per vierkante voor bouwpercelen te zakken en anderzijds grotere percelen te bieden. Deze percelen zouden daarmee aantrekkelijk zijn voor particuliere woningbouwers en vanwege de grote oppervlakte toch nog aardige opbrengsten genereren en de gemeentekas weer enigszins aanvullen.

Beuningen Nu en Morgen uitte kritiek op de Provincie en de Stadsregio. Deze instanties bepalen hoeveel woningen de gemeenten mogen bouwen. Dat de gemeente Beuningen met veel grond zit is volgens die partij mede te danken aan de in het verleden toegezegde aantallen te bouwen woningen. Door de economische malaise zijn de aantallen bijgesteld en mag Beuningen nog maar een fractie bouwen van wat eerst in pen zat.

Besluiten over de besprekingen uit de rondetafelgesprekken zullen in de raadsvergadering van november genomen worden.

Gerelateerd(e) bericht(en)
08-06-2012 Verdergaande bezuinigingen
08-06-2012 Beuningse huishoudens en bedrijven 67 euro duurder uit
15-06-2012 Schoolzwemmen en markt gaan mogelijk verdwijnen
Cookieinstellingen