BravaNL in basispakket Gelderland Zuid

Foto:

REGIO, 29 juni 2012 – De abonnees van UPC in onder meer Arnhem en Nijmegen hebben er een nieuwe cultuurzender bij. Sinds woensdag 27 juni 2012 maakt de klassieke muziekzender BravaNL deel uit van het analoge basispakket in de regio Gelderland Zuid. De komst van BravaNL volgt op een positief advies van de programmaraad, die de cultuurzender beschouwt als ‘een waardevolle uitbreiding van het analoge pakket’.

REGIO, 29 juni 2012 – De abonnees van UPC in onder meer Arnhem en Nijmegen hebben er een nieuwe cultuurzender bij.

Sinds woensdag 27 juni 2012 maakt de klassieke muziekzender BravaNL deel uit van het analoge basispakket in de regio Gelderland Zuid. De komst van BravaNL volgt op een positief advies van de programmaraad, die de cultuurzender beschouwt als ‘een waardevolle uitbreiding van het analoge pakket’.

 

Gelders muziekleven reageert enthousiast
Algemeen directeur George Wiegel van Het Gelders Orkest is bijzonder blij met de uitbreiding van BravaNL in Gelderland. ‘Nu BravaNL in het grootste gedeelte van onze provincie is te ontvangen, biedt deze cultuurzender een prachtig platform voor Het Gelders Orkest en andere muziekinstellingen in onze provincie. De contacten met BravaNL lagen er al enige tijd, nu hebben we tevens het bereik en de mogelijkheden’, aldus Wiegel.

 

Aandacht voor Nederlandse producties
De programmering van BravaNL bestaat uit nationale en internationale opera’s, concerten, solorecitals en documentaires over klassieke muziek. Daarbij is er speciale aandacht voor Nederlandse solisten, ensembles en orkesten. BravaNL is een reclamevrije zender en is vierentwintig uur per dag te zien. Een uitgebreide programmagids is te vinden op www.bravanl.nl.

Gelderland Zuid
De UPC regio Gelderland Zuid omvat de gemeenten Arnhem, Nijmegen, Duiven, Westervoort, Groesbeek, Millingen aan de Rijn, Mook en Middelaar, Ubbergen, Buren, Druten, Lingewaard, Maasdriel, Neerijnen, Overbetuwe, Zaltbommel, Beuningen, West Maas en Waal, Geldermalsen, Wijchen, Lingewaal, Neder-Betuwe en Tiel.

Over BravaNL
BravaNL is de nieuwe Nederlandse cultuurzender voor opera, ballet en klassieke muziek. Sinds de eerste proefuitzending op 1 juli 2009 is de zender in korte tijd toegankelijk geworden voor een breed Nederlands televisiepubliek van muziekliefhebbers. BravaNL heeft een nagenoeg landelijke dekking in de digitale pakketten van de Nederlandse kabelnetwerken zoals UPC, Ziggo, Caiway, Kabel Noord en via het glasvezelnetwerk van Glashart Media. Daarnaast is BravaNL in diverse Nederlandse regio’s te ontvangen in het analoge basispakket. Het streven is om in 2012 100% landelijke dekking te bereiken.

 

BravaNL is onderdeel van de Brava Group die uit vier televisiezenders bestaat. BravaNL richt zich geheel op Nederland en het Nederlandse muziekleven. BravaHDTV is de eerste en enige Pan-Europese HD cultuurzender. BravaHDTV zendt sinds 2007 in high definition uit en kan worden ontvangen door ruim 25 miljoen huishoudens in tien Europese landen en delen van Afrika. Brava3D is de eerste tv-zender op het Europese vasteland die 24 uur per dag in 3D uitzendt. DJAZZ.tv is de nieuwste uitbreiding van de Brava Group. Deze zender wordt momenteel in Nederland uitgerold, in het najaar van 2012 volgen meerdere landen in en buiten Europa.

 

Meer informatie over BravaNL is te vinden op www.bravanl.nl

Cookieinstellingen