Het Dijkmagazijn verbindt duizenden leerlingen met hun omgeving

WIJCHEN/BEUNINGEN, 29 juni 2012 – Ruim drieduizend leerlingen van de basisscholen in Beuningen, Druten en Wijchen hebben afgelopen voorjaar de natuur verkend en er ontdekkingen gedaan. Het Dijkmagazijn verzorgde onder meer veldlessen langs slootjes, in bossen en uiterwaarden. Maar ook bij appeltelers en melkvee- houderijen. Hierdoor voelen de leerlingen zich sterker verbonden met hun omgeving.

WIJCHEN/BEUNINGEN, 29 juni 2012 – Ruim drieduizend leerlingen van de basisscholen in Beuningen, Druten en Wijchen hebben afgelopen voorjaar de natuur verkend en er ontdekkingen gedaan.

Het Dijkmagazijn verzorgde onder meer veldlessen langs slootjes, in bossen en uiterwaarden. Maar ook bij appeltelers en melkvee- houderijen. Hierdoor voelen de leerlingen zich sterker verbonden met hun omgeving.

Het Dijkmagazijn is een natuureducatief centrum dat alle basisscholen in de drie gemeenten ondersteunt bij hun lesprogramma’s. Bij de veldlessen onderzoeken leerlingen zelf planten, dieren en de omgeving. “Goh, ik wist niet dat het zo mooi was” en “Mag ik hier terugkomen” zijn uitspraken van leerlingen die aangeven dat de verbinding met hun omgeving sterker wordt.

Het praktische buitenwerk geeft diepe ervaringen die niet snel vergeten worden. Bovendien blijken sommige kinderen bij veldlessen positieve eigenschappen te vertonen die in de klas vaak niet zichtbaar zijn. De branieschopper in de klas vangt het allervoorzichtigst jonge kikkers. Het onzekere kind blijkt de beste sporenzoeker.

Naast veldlessen buiten leent Het Dijkmagazijn ook lesprogramma’s met materialen uit voor gebruik in de klas en bij school. Ook weer om kinderen te prikkelen tot ontdekkingen en nadenken over natuur en hun milieu. Afgelopen schooljaar hebben hiervan zo’n tienduizend leerlingen gebruik gemaakt.

Behalve activiteiten voor het onderwijs organiseerde Het Dijkmagazijn ook activiteiten voor publiek. De nieuwe agenda verschijnt in augustus op hetdijkmagazijn.nl.


Leerlingen van basisschool De Hoeven (Beuningen) bezoeken de melkveehouderij van Van Casteren in Wijchen: is het kalf een stiertje of een koe?

Leerlingen van basisschool De Paschalis (Wijchen) bij Fruitbedrijf Berben in Bergharen: wedstrijdje appels sorteren.

Cookieinstellingen