Werkbezoek burgemeester met GroenLinks Beuningen

Foto:

BEUNINGEN, 29 juni 2012 – Door Diny WentingIn zijn eerste toespraak in april jl. heeft onze nieuwe burgemeester Carol van Eert aan elk gemeenteraadslid gevraagd hem mee te nemen naar een plek in de gemeente, om zo Beuningen te leren kennen. Ik vind het een pracht initiatief.Ik heb Carol van Eert uitgenodigd met mij mee te gaan naar MFA ‘t Hart, naar stichting Driestroom. Er zijn daar 2 groepen voor jonge kinderen met ontwikkelingsproblematiek. Kinderen zijn daar voor observatie, diagnostiek en dagbesteding en ter voorbereiding op een vorm van onderwijs. Mijn keuze voor deze locatie heeft alles te maken met de toekomstige overgang (transities) van een aantal taken van de landelijke overheid naar de gemeenten; jeugdzorg, begeleiding , dagbesteding en passend onderwijs komen onder regie/verantwoordelijkheid van de gemeente. En het heeft alles te maken met mij, als coördinator integrale vroeghulp, voor kinderen met ontwikkelingsproblematiek en als specialist onderwijs. Ervaring en kennis die ik als Raadslid meeneem.Carol van Eert en ik hebben tijdens het werkbezoek in MFA t Hart met de kinderen in de kring gezeten; gezongen. We hebben met ouders en de bestuurder van de Driestroom gesproken. We hebben de zorgen van ouders gehoord; hun angst dat bij de overgang naar de gemeente, zij begeleiding verliezen en zich afvragen of er voldoende deskundigheid is. Ouders vertelden over de bureaucratie van wet en regelgeving; over de invloed die een kindje met beperking heeft op het gehele gezin; over de overbelasting die voortdurend dreigt; over de omgeving die, vanuit onwetendheid, niet altijd begrip toont. We spraken ook over kansen; over het belang van integratie. In het MFA is er contact met peuterspeelzaal, school, met senioren die als voorleesouder kunnen worden ingeschakeld op de Driestroom. Over de toekomst; de gesprekken tussen de zorgaanbieders met de gemeente.Het was een waardevolle ochtend en mooi om te zien, dat openheid en begrip/respect voor elkaar vele deuren kan open.Er rust de komende jaren een grote verantwoordelijkheid op het college en de gemeenteraad om deze zgn. transities goed vorm te geven, met oog voor de kwetsbare burger van Beuningen.

BEUNINGEN, 29 juni 2012 –
Door Diny Wenting

In zijn eerste toespraak in april jl. heeft onze nieuwe burgemeester Carol van Eert aan elk gemeenteraadslid gevraagd hem mee te nemen naar een plek in de gemeente, om zo Beuningen te leren kennen. Ik vind het een pracht initiatief.

Ik heb Carol van Eert uitgenodigd met mij mee te gaan naar MFA ‘t Hart, naar stichting Driestroom. Er zijn daar 2 groepen voor jonge kinderen met ontwikkelingsproblematiek. Kinderen zijn daar voor observatie, diagnostiek en dagbesteding en ter voorbereiding op een vorm van onderwijs.

Mijn keuze voor deze locatie heeft alles te maken met de toekomstige overgang (transities) van een aantal taken van de landelijke overheid naar de gemeenten; jeugdzorg, begeleiding , dagbesteding en passend onderwijs komen onder regie/verantwoordelijkheid van de gemeente. En het heeft alles te maken met mij, als coördinator integrale vroeghulp, voor kinderen met ontwikkelingsproblematiek en als specialist onderwijs. Ervaring en kennis die ik als Raadslid meeneem.

Carol van Eert en ik hebben tijdens het werkbezoek in MFA t Hart met de kinderen in de kring gezeten; gezongen. We hebben met ouders en de bestuurder van de Driestroom gesproken. We hebben de zorgen van ouders gehoord; hun angst dat bij de overgang naar de gemeente, zij begeleiding verliezen en zich afvragen of er voldoende deskundigheid is. Ouders vertelden over de bureaucratie van wet en regelgeving; over de invloed die een kindje met beperking heeft op het gehele gezin; over de overbelasting die voortdurend dreigt; over de omgeving die, vanuit onwetendheid, niet altijd begrip toont. We spraken ook over kansen; over het belang van integratie. In het MFA is er contact met peuterspeelzaal, school, met senioren die als voorleesouder kunnen worden ingeschakeld op de Driestroom. Over de toekomst; de gesprekken tussen de zorgaanbieders met de gemeente.

Het was een waardevolle ochtend en mooi om te zien, dat openheid en begrip/respect voor elkaar vele deuren kan open.

Er rust de komende jaren een grote verantwoordelijkheid op het college en de gemeenteraad om deze zgn. transities goed vorm te geven, met oog voor de kwetsbare burger van Beuningen.

 



Cookieinstellingen