Expostie uit zustergemeente Mikolów

Foto:

BEUNINGEN, 21 juli 2012 – In het gemeenthuis is tot en met augustus een expositie te zien van schilderijen, die de zuster gemeente Mikolów uit Polen in de loop van 22 jaren heeft verzameld.

BEUNINGEN, 21 juli 2012 – In het gemeenthuis is tot en met augustus een expositie te zien van schilderijen, die de zuster gemeente Mikolów uit Polen in de loop van 22 jaren heeft verzameld.

De gemeente Mikolów (spreek uit: Mikowoef) organiseert jaarlijks in juli een ‘Plein Air‘ waaraan een 20-tal kunstenaars deelnemen. Zij komen dan voor 14 dagen bij elkaar met als doel om kennis en ervaringen uit te wisselen door met elkaar te werken en te discussiëren. Gedurende deze tijd krijgen zij gratis kost en inwoning en staan als tegenprestatie een of twee van hun kunstwerken af aan de organisatie.

Inmiddels is het werk van de Impressie Mikolów 2011 in diverse gemeentelijke gebouwen in de regio getoond. De werken zijn vanaf mei t/m eind augustus in de bovenhal van het gemeentehuis in Beuningen te bewonderen. Het gaat om schilderijen van kunstenaars uit Tsjechië, Slowakije en Polen.

Eervolle vermelding
Kinderen van groep 8 van de basisscholen in Beuningen hebben de tentoonstelling al bezocht. Terug op school hebben zij de kunstwerken op hun eigen manier weer gegeven. Aleyna Cift, een van de leerlingen heeft een eervolle vermelding gekregen. Deze eigen interpretatie van de schilderijen kan men ook zien, wanneer men de expositie bezoekt.

De organisatie die bestaat uit Rosanne Nijsse (namens het onderwijs), Piet Snellaars (namens de kunstenaars) en Hans Goeman (als Voorzitter van de stichting Stedenband Beuningen-Mikolów) nodigt u van harte uit om de expositie te bezoeken.

Bezichtigen kan nog tot eind augustus tijdens kantooruren in de bovenhal in het gemeentehuis.

Hebt u belangstelling voor het aankopen van een van de kunstwerken dan kunt u contact opnemen met Marion Waaijenburg, ambtenaar cultuur en kunst van de gemeente Beuningen.


De term ‘En Plein Air’ is een Franse uitdrukking en betekent “In de open lucht”.

Cookieinstellingen