Grote afsluitende alcoholcontrole Vierdaagse

REGIO, 21 juli 2012 -Tijdens de slotavond van de Vierdaagsefeesten werd vrijdagavond en -nacht met 60 politiemensen van de teams Verkeershandhaving uit Oost Nederland op uitvalswegen in Nijmegen gecontroleerd op alcoholgebruik in het verkeer.3.878 bestuurders werketen mee aan de blaastest; 35 personen zijn bekeurd voor overschrijding van de limiet. Het team Verkeershandhaving van de politie Gelderland-Zuid heeft tijdens de zomerfeesten bijna iedere avond een alcoholcontrole gehouden. De slotavond werd het team ondersteund met het KLPD en de overige korpsen die vallen onder de toekomstig politie-eenheid Oost Nederland. Politiemedewerkers uit Twente, IJsselland, Gelderland-Midden en enkele rechercheurs van de Vreemdelingendienst bemensten de 4 controleposten. Tussen vrijdagavond 21 uur en zaterdagmorgen 5 uur bevonden deze posten zich op de Graafseweg, Marialaan, Neerbosschebrug en Nieuwe Dukenburgseweg in Nijmegen. In totaal werkten deze slotavond 3.878 bestuurders mee aan de alcoholtesten; 35 bestuurders bleken na de aanvullende ademanalyse teveel alcohol genuttigd te hebben. De grootste overtreder was een bestuurder die op de Marialaan 750 ugl. had, terwijl het wettelijk maximum is gesteld op 220 ugl.

REGIO, 21 juli 2012 -Tijdens de slotavond van de Vierdaagsefeesten werd vrijdagavond en -nacht met 60 politiemensen van de teams Verkeershandhaving uit Oost Nederland op uitvalswegen in Nijmegen gecontroleerd op alcoholgebruik in het verkeer.

3.878 bestuurders werketen mee aan de blaastest; 35 personen zijn bekeurd voor overschrijding van de limiet.

Het team Verkeershandhaving van de politie Gelderland-Zuid heeft tijdens de zomerfeesten bijna iedere avond een alcoholcontrole gehouden. De slotavond werd het team ondersteund met het KLPD en de overige korpsen die vallen onder de toekomstig politie-eenheid Oost Nederland. Politiemedewerkers uit Twente, IJsselland, Gelderland-Midden en enkele rechercheurs van de Vreemdelingendienst bemensten de 4 controleposten.

Tussen vrijdagavond 21 uur en zaterdagmorgen 5 uur bevonden deze posten zich op de Graafseweg, Marialaan, Neerbosschebrug en Nieuwe Dukenburgseweg in Nijmegen.

In totaal werkten deze slotavond 3.878 bestuurders mee aan de alcoholtesten; 35 bestuurders bleken na de aanvullende ademanalyse teveel alcohol genuttigd te hebben. De grootste overtreder was een bestuurder die op de Marialaan 750 ugl. had, terwijl het wettelijk maximum is gesteld op 220 ugl.

Van 8 bestuurders is het rijbewijs ingevorderd en 7 personen zijn bekeurd voor het rijden zonder geldig rijbewijs; een persoon had een ongeldig verklaard rijbewijs.

Meer dan 10 duizend
Deze week zijn tijdens de gerichte alcoholcontroles in Nijmegen, in totaal 10.865 blaastesten afgenomen; door de goede voorbereiding vooraf en ondersteuning op de slotavond is dit meer dan 2.500 blaastesten ten opzichte van vorig jaar. Ook het aantal overtreders is licht gestegen van 72 vorig jaar naar 105 bestuurders in 2012.

Hoewel elke bestuurder onder invloed er één teveel is en bepaald niet bijdraagt aan verkeersveiligheid, is op zo’n groot aantal gecontroleerde weggebruikers het aantal overtredingen relatief laag. Het overgrote deel van de weggebruikers had dus netjes een BOB geregeld.

Cookieinstellingen