Waarschuwing zwemmersjeuk Groene Heuvels ingetrokken

Foto:

EWIJK, 16 augustus 2012 – De provincie Gelderland heeft de waarschuwing voor zwemmersjeuk in de recreatieplas De Groene Heuvels te Ewijk ingetrokken.

EWIJK, 16 augustus 2012 – De provincie Gelderland heeft de waarschuwing voor zwemmersjeuk in de recreatieplas De Groene Heuvels te Ewijk ingetrokken.

De afgelopen weken zijn er nagenoeg geen gezondheids- klachten gemeld bij de GGD, de beheerder van recreatieplas De Groene Heuvels of het provincieloket. De verwachting is daarom dat de kans om zwemmersjeuk op te lopen na het zwemmen in het water bij recreatieplas De Groene Heuvels sterk is afgenomen.

De waarschuwing was van kracht sinds 25 juli 2012 en is ingesteld nadat er een groot aantal klachten bij de Provincie Gelderland en de beheerder van de recreatieplas waren binnengekomen. De meeste klachten over zwemmersjeuk doen zich doorgaans voor aan het begin van het zwemseizoen, tijdens een periode met veel zon en hogere temperaturen. Omdat de parasiet van nature voorkomt in oppervlaktewater blijft de kans altijd bestaan om zwemmersjeuk op te lopen. De aandoening is hinderlijk, maar verder onschuldig.

Zwemmers kunnen zelf de kans op huidirritatie met de parasiet verminderen door niet te zwemmen in de buurt van veel waterplanten of riet omdat daar veel larfjes kunnen zitten. Ook is het aan te raden na het zwemmen direct goed af te drogen en droge kleding aan te trekken.

 

Actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit staat op:
> www.gelderland.nl/zwemwater
> de teletekstpagina’s van Omroep Gelderland
    (pagina 390 en verder)
> NOS teletekst pagina 725

Met klachten over het zwemwater kunt u bellen met het Provincieloket, tel. (026) 359 9999.

Meer informatie
Bekijk dit eerder verschenen bericht voor meer informatie over veilig zwemwater. Hier kunt u ook de folder ‘Zwemwater in Gelderland’ bekijken met tips en informatie.

Cookieinstellingen