CDA Beuningen: Besloten vergadering gemeenteraad alleen bij hoge uitzondering.

GEMEENTE, 11 september 2012 – Vergaderingen van de gemeenteraad mogen wat het CDA betreft alleen bij hoge uitzondering in beslotenheid.

GEMEENTE, 11 september 2012 – Vergaderingen van de gemeenteraad mogen wat het CDA betreft alleen bij hoge uitzondering in beslotenheid.

De burger heeft het recht om te ervaren hoe partijen binnen de gemeenteraad over zaken denken.

De bijeenkomsten van zaterdag 8 en maandag 10 september hadden wat het CDA betreft in openbaarheid mogen plaatsvinden. De commissie PAZ besliste echter anders. De meerderheid vindt nu, na de actie van Ewald Lohman, dat zaterdag in beslotenheid wordt vergaderd. Maandag zijn de beraadslagingen wel openbaar. Ook die bijeenkomst zou in eerste instantie in beslotenheid plaatsvinden.

“Het CDA vindt dat er in het verleden een cultuur is ontstaan dat alles maar in beslotenheid moet. Dat werkt slecht naar de bevolking toe.

Openheid en transparantie van het gemeentebestuur moet het motto zijn. Met name bij de zandwinning heeft dat veel onduidelijkheid en onbegrip bij de bevolking opgeleverd,” aldus Fons Mentink, fractievoorzitter.

Wat de christen democraten betreft gaat dit in de toekomst anders. Zij zullen zich blijven verzetten tegen het achter gesloten deuren vergaderen.

Bron: Persbericht CDA Beuningen

 

Cookieinstellingen