Succes van ‘Bijscholing’ over maatschappelijke stage

BEUNINGEN, 11 september 2012 – Op 6 september heeft er een bijeenkomst plaatsgevonden in het Kulturhus in Afferden over de maatschappelijke stages. Deze werd georganiseerd door de samenwerkende stagemakelaars uit Beuningen, Gerda Klijnstra vanuit Stichting Perspectief en Mariëlle van Swaay vanuit Druten en West Maas en Waal van Stichting Voormekaar.Leerlingen vanuit Nijmegen of van het Pax Christi College in Druten doen hun maatschappelijke stage bij verschillende organisaties in Druten en Beuningen. Deze hadden aangegeven behoefte te hebben aan ‘bijscholing’ over maatschappelijke stage en uitwisseling met collega’s over dit onderwerp. Het was een vruchtbare avond. Gastspreker Renske Borgers van de vrijwilligerscentrale Nijmegen gaf een presentatie van de mas-xpress.

BEUNINGEN, 11 september 2012 – Op 6 september heeft er een bijeenkomst plaatsgevonden in het Kulturhus in Afferden over de maatschappelijke stages.

Deze werd georganiseerd door de samenwerkende stagemakelaars uit Beuningen, Gerda Klijnstra vanuit Stichting Perspectief en Mariëlle van Swaay vanuit Druten en West Maas en Waal van Stichting Voormekaar.

Leerlingen vanuit Nijmegen of van het Pax Christi College in Druten doen hun maatschappelijke stage bij verschillende organisaties in Druten en Beuningen. Deze hadden aangegeven behoefte te hebben aan ‘bijscholing’ over maatschappelijke stage en uitwisseling met collega’s over dit onderwerp.

Het was een vruchtbare avond. Gastspreker Renske Borgers van de vrijwilligerscentrale Nijmegen gaf een presentatie van de mas-xpress.

 

Iedere organisatie kan zichzelf aanmelden met een stageplek. Het is eenvoudig in te vullen, de stagemakelaar heeft desgewenst een handleiding. Er is deze avond veel informatie uitgewisseld en besproken, niet alleen over de website, maar ook over interessante stageklussen (er werd een boekje uitgedeeld met voorbeelden) en een presentatie over ‘het puberbrein’ en er was een uitwisseling van ervaringen en ideeën.

Iedereen was zeer enthousiast en er komt dan ook zeker een vervolg over een aantal maanden. Organisaties/verenigingen en stichtingen kunnen zich altijd informatie opvragen bij Gerda Klijnstra en Mariëlle van Swaay, Maatschappelijk Makelaars via e-mail: [email protected].

 

Cookieinstellingen