Fietsinformatiedag voor senioren

Foto:

BEUNINGEN, 9 oktober 2012 – De gemeente Beuningen wil met het organiseren van een Fietsinformatiedag een bijdrage aan de verkeersveiligheid en het plezier van fietsende senioren in Beuningen.De senioren moeten op hun eigen fietsen naar de cursus gaan. Na ontvangst krijgen ze een presentatie over de nieuwe verkeersregels. Daarna volgen er verschillende keuringen en worden gevaarlijke of lastige verkeerssituaties in Beuningen besproken. Na de lunch wordt de fietsvaardigheid getest en maken ze een korte fietstocht door Beuningen.

BEUNINGEN, 9 oktober 2012 – De gemeente Beuningen wil met het organiseren van een Fietsinformatiedag een bijdrage aan de verkeersveiligheid en het plezier van fietsende senioren in Beuningen.

De senioren moeten op hun eigen fietsen naar de cursus gaan. Na ontvangst krijgen ze een presentatie over de nieuwe verkeersregels. Daarna volgen er verschillende keuringen en worden gevaarlijke of lastige verkeerssituaties in Beuningen besproken. Na de lunch wordt de fietsvaardigheid getest en maken ze een korte fietstocht door Beuningen.

De keuringen op deze dag bestaan uit een ogentest door een opticien, een gehoortest door audicien en een fietskeuring door een fietsenmaker. Verder krijgen de senioren beweegoefeningen voor thuis door een beweegdocent, een uitgebreide informatiemap met brochures, koffie, thee en een verzorgde lunch.

De Fietsinformatiedag is bij MFA ’t Hart in Ewijk, vindt plaats op woensdag 3 oktober 2012 en duurt van 08.45 tot 16.00 uur (inclusief lunch). Er zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar, dus meld u snel aan. Dat kan tot en met 18 september 2012 via de website van de Fietsersbond: fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen.


“In Nederland is ruim 20% van de verkeersslachtoffers fietser. Senioren lopen een groter risico op een ongeval dan overige volwassen fietsers. Sommige oudere fietsers ondervinden problemen met evenwicht, reactiesnelheid en het overzien van een complexe verkeerssituatie. Andere senioren vinden het verkeer door allerlei nieuwe verkeersmaatregelen, de veelheid van borden en de veranderde weginrichting minder overzichtelijk.”

De Fietsinformatiedag wordt in samenwerking met de Fietsersbond en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland en Stadsregio Arnhem Nijmegen georganiseerd.

Cookieinstellingen