Zegt Beuningen nee tegen nieuw zwembad in 2020?

Foto:

BEUNINGEN, 23 oktober 2012 – Hedwig Eenbergen, ‘de Wonderboy uit Mill’, flikt hij het weer?Tijdens de gisteravond gehouden commissie Samenleving op het gemeentehuis deed de exploitant van zwembad de Plons, Hedwig Eenbergen, de gemeente Beuningen een voorstel waarbij de geschiedenis zich zal kunnen herhalen.”In 1993 ben ik binnengehaald, de kranten stonden er toen bol van, en buiten mijn weten om was het zwembad ook toen een blok aan het been van de gemeente Beuningen. We waren een artikel 12 gemeente en later hoorde ik dat het bad 450.000 gulden tekort had. Ik ben daar binnengeweest en mocht het kopen voor één gulden. Ik werd omschreven door Gelderlander als ‘de wonderboy uit Mill’, want hij zou er even een nieuw zwembad gaan bouwen. En dat hebben gedaan en ook voor de afgesproken prijs van 2 ton in guldens voor 15 jaar.””Dat kunstje wil ik nog wel een keer doen. Voor minder dan een 0,5% van de begroting, want daar hebben we het over, kunnen we schoolzwemmen hebben, is de exploitatie van het zwembad gegarandeerd én het onderhoud aan de buitenkant tot 2020.””En dan wil ik nog een kunstje meer leveren. Als we 0,75% van de begroting reserveren, dan hebben we schoolzwemmen,  exploitatie van het zwembad en in 2020 zorg ik dat er een nieuw zwembad staat. Of op de locatie waar het nu staat of op een andere locatie of misschien in combinatie,  zwembad, sporthal en laten we een gedeelte van het oude zwembad staan.”

BEUNINGEN, 23 oktober 2012 – Hedwig Eenbergen, ‘de Wonderboy uit Mill’, flikt hij het weer?

Tijdens de gisteravond gehouden commissie Samenleving op het gemeentehuis deed de exploitant van zwembad de Plons, Hedwig Eenbergen, de gemeente Beuningen een voorstel waarbij de geschiedenis zich zal kunnen herhalen.

“In 1993 ben ik binnengehaald, de kranten stonden er toen bol van, en buiten mijn weten om was het zwembad ook toen een blok aan het been van de gemeente Beuningen. We waren een artikel 12 gemeente en later hoorde ik dat het bad 450.000 gulden tekort had. Ik ben daar binnengeweest en mocht het kopen voor één gulden. Ik werd omschreven door Gelderlander als ‘de wonderboy uit Mill‘, want hij zou er even een nieuw zwembad gaan bouwen. En dat hebben gedaan en ook voor de afgesproken prijs van 2 ton in guldens voor 15 jaar.”

“Dat kunstje wil ik nog wel een keer doen. Voor minder dan een 0,5% van de begroting, want daar hebben we het over, kunnen we schoolzwemmen hebben, is de exploitatie van het zwembad gegarandeerd én het onderhoud aan de buitenkant tot 2020.”

“En dan wil ik nog een kunstje meer leveren. Als we 0,75% van de begroting reserveren, dan hebben we schoolzwemmen,  exploitatie van het zwembad en in 2020 zorg ik dat er een nieuw zwembad staat. Of op de locatie waar het nu staat of op een andere locatie of misschien in combinatie,  zwembad, sporthal en laten we een gedeelte van het oude zwembad staan.”

Hedwig sloot af met: “Ik hoop dat dit genoeg ondernemerschap is en ik wens u veel wijsheid toe. Het is nu aan u.”

De exploitatie van het zwembad staat op de agenda van de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 13 november 2012.

Woensdag publiceren we een uitgebreider verslag over de andere sprekers en hun aangevoerde argumenten voor behoud van het zwembad.

 

 

Gerelateerd(e) bericht(en)
07-04-2012 Reactie zwembad op sluiting
05-04-2012 Teken petitie “Houd De Plons OPEN!”
05-04-2012 2nd opinion: In bedrijf blijven zonder grote investeringen is onverantwoord
05-04-2012 Zwembad De Plons pas open na aanpassingen
24-03-2012 150 kinderen kunnen vandaag niet afzwemmen
23-03-2012 Zwembad ‘De Plons’ per direct preventief gesloten

 

Cookieinstellingen