Tentoonstelling Ad Merx

Foto:

WEURT, 24 oktober 2012 – Sinds galerie de Tweeling gesloten is heeft kunstenaar Ad Merx niet stilgezeten. In november 2011 hield galerie de Tweeling de laatste tentoonstelling (na 36 en een reeks bijzondere exposities).Het was de ambitie van Ad om vanaf dat moment alle tijd op het atelier door te brengen. “Ongebreideld met het vak bezig zijn. Schilderen, aquarellen, tekenen, hakken, rust en inspiratie benutten voor de verdieping van mijn werk”, zegt Ad.”Achter het atelier lag een stuk hardsteen van 144x40x40 cm, waaraan ik ongestoord kon hakken. Nu ligt er een beeld. Het 200-jarig bestaan van Sociëteit de Harmonie te Nijmegen inspireerde me tot tekenen, het ontwerpen van een penning en ten slotte tot een plaquette in brons.”Reizen naar Zweden, Duitsland, Frankrijk, Friesland en door de eigen tuin leverden aquarellen, tekeningen en olieverfschilderijen op. “Alles benoemen wordt wat veel”, zegt Ad. “Maar het is voldoende om u uit te nodigen voor een bezoek aan mijn atelier en aangrenzende expositieruimte.”U bent van harte welkom tijdens drie open atelierweekenden in november.

WEURT, 24 oktober 2012 – Sinds galerie de Tweeling gesloten is heeft kunstenaar Ad Merx niet stilgezeten.

In november 2011 hield galerie de Tweeling de laatste tentoonstelling (na 36 en een reeks bijzondere exposities).

Het was de ambitie van Ad om vanaf dat moment alle tijd op het atelier door te brengen. “Ongebreideld met het vak bezig zijn. Schilderen, aquarellen, tekenen, hakken, rust en inspiratie benutten voor de verdieping van mijn werk”, zegt Ad.

“Achter het atelier lag een stuk hardsteen van 144x40x40 cm, waaraan ik ongestoord kon hakken. Nu ligt er een beeld. Het 200-jarig bestaan van Sociëteit de Harmonie te Nijmegen inspireerde me tot tekenen, het ontwerpen van een penning en ten slotte tot een plaquette in brons.”

Reizen naar Zweden, Duitsland, Frankrijk, Friesland en door de eigen tuin leverden aquarellen, tekeningen en olieverfschilderijen op. “Alles benoemen wordt wat veel”, zegt Ad. “Maar het is voldoende om u uit te nodigen voor een bezoek aan mijn atelier en aangrenzende expositieruimte.”

U bent van harte welkom tijdens drie open atelierweekenden in november.

Wat kunt u zien:
• schilderijen in olieverf
• aquarellen
• beelden in steen, albast en brons

Wanneer?
Op 10 en 11 november, 17 en 18 november en 24 en 25 november bent u van harte welkom tussen 11 en 17 uur in het atelier en de expositieruimte van Ad Merx.

Waar?
Jonkerstraat 1, 6551 DC Weurt.

Bezoek ook www.galeriedetweeling.nl.

 

Cookieinstellingen