Fundering monument voor oorlogsslachtoffers in Ewijk ligt

Foto:

BEUNINGEN, 17 december 2012 – Ewijk zal in 2013 eindelijk een oorlogsmonument krijgen.De bedoeling is dat bij de dodenherdenking van 4 mei 2013 te onthullen.Jarenlang zijn er door verschillende personen al aanzetten gegeven om tot realisatie van het monument te komen en verkeert het geheel in de eindfase. Een monument dat een tiental personen herdenkt die tijdens de 2e wereldoorlog om het leven zijn gekomen. Van die 10 personen waren er 5 afkomstig uit Ewijk, 2 evacuees en een 3-tal Britse militairen. Ontploffing Bren CarrierZes van deze tien kwamen om bij een ontploffing van een Bren Carrier bij de familie Roelofs aan de Brugstraat in Ewijk. De slachtoffers waren de drie Britse militairen en drie kinderen waarvan twee van de familie Roelofs zelf.Jan de Waal en Albert de Kleijn kwamen om het leven door verkeersongelukken met militaire voertuigen, Piet Jansen kwam als dwangarbeider om het leven bij een bombardement in Emmerich en Wilhelmina Christiaans overleed door een noodlottig ongeval met een kookbrander. Fundering ligtHet monument komt bij de RK Kerk in Ewijk vlakbij de herdenkingsboom die voor meester Kuipers geplant is. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het monument zover gevorderd dat de fundering is gestort en de overige werkzaamheden direct na de winter uitgevoerd kunnen worden. Financiën sluitend krijgenBij deze werkzaamheden hebben verschillende personen hun diensten spontaan beschikbaar gesteld, waardoor de kosten voor en deel beperkt kunnen worden. Van het totaal benodigde bedrag van 4.500 euro is momenteel ongeveer de helft ontvangen van sponsoren en particuliere giften. Voor de resterende gelden heeft de werkgroep verschillende personen benaderd en bedrijven aangeschreven. Ook bijdragen van particulieren om de financiën rond te krijgen worden zeer gewaardeerd.

BEUNINGEN, 17 december 2012 – Ewijk zal in 2013 eindelijk een oorlogsmonument krijgen.

De bedoeling is dat bij de dodenherdenking van 4 mei 2013 te onthullen.

Jarenlang zijn er door verschillende personen al aanzetten gegeven om tot realisatie van het monument te komen en verkeert het geheel in de eindfase. Een monument dat een tiental personen herdenkt die tijdens de 2e wereldoorlog om het leven zijn gekomen. Van die 10 personen waren er 5 afkomstig uit Ewijk, 2 evacuees en een 3-tal Britse militairen.

Ontploffing Bren Carrier
Zes van deze tien kwamen om bij een ontploffing van een Bren Carrier bij de familie Roelofs aan de Brugstraat in Ewijk. De slachtoffers waren de drie Britse militairen en drie kinderen waarvan twee van de familie Roelofs zelf.

Jan de Waal en Albert de Kleijn kwamen om het leven door verkeersongelukken met militaire voertuigen, Piet Jansen kwam als dwangarbeider om het leven bij een bombardement in Emmerich en Wilhelmina Christiaans overleed door een noodlottig ongeval met een kookbrander.

Fundering ligt
Het monument komt bij de RK Kerk in Ewijk vlakbij de herdenkingsboom die voor meester Kuipers geplant is. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het monument zover gevorderd dat de fundering is gestort en de overige werkzaamheden direct na de winter uitgevoerd kunnen worden.

Financiën sluitend krijgen
Bij deze werkzaamheden hebben verschillende personen hun diensten spontaan beschikbaar gesteld, waardoor de kosten voor en deel beperkt kunnen worden. Van het totaal benodigde bedrag van 4.500 euro is momenteel ongeveer de helft ontvangen van sponsoren en particuliere giften. Voor de resterende gelden heeft de werkgroep verschillende personen benaderd en bedrijven aangeschreven. Ook bijdragen van particulieren om de financiën rond te krijgen worden zeer gewaardeerd.

Laat u de werkgroep die zich hiervoor inzet a.u.b. niet in de kou staan.

Op voorhand dank voor uw medewerking,
Werkgroep Oorlogsmonument Ewijk
Henk Groenen, Grad van Hulst en Toon Reuvers

 

Door de initiatiefnemers is een speciale bankrekening geopend waarop bijdragen voor de bekostiging van het monument kunnen worden gestort. De bankrekening is : Regiobank 850054923, ten name van Oorlogsmonument Ewijk (H. Groenen en G.v.Hulst).

Nadere informatie over het initiatief kan ingewonnen worden bij:
– Grad van Hulst, telefoon: 0487-522064 of per e-mail
– Henk Groenen, telefoon 0487 – 522302 of per e-mail

 

Gerelateerd(e) bericht(en)
01-06-2012 Oprichting monument voor oorlogsslachtoffers in Ewijk