Brievenbus in vlammen op

BEUNINGEN/WIJK, 01 januari 2013 – De brandweer van Beuningen is op oudjaarsdag druk bezig geweest met buitenbrandjes in de gemeente. Rond drie uur werd het korps gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Julianastraat in Ewijk. Daar bleek jeugd een poging te hebben gedaan een container met bouwafval in brand te steken. Bij aankomst bleek de poging mislukt, maar bleek ondertussen wel de brievenbus aan De Klef door dezelfde groep in brand te zijn gestoken. De brandweer heeft deze afgeblust, de post kan als verloren worden beschouwd. Rond half vijf werd het korps opnieuw gealarmeerd, ditmaal voor een buitenbrand aan de Imker. Daar bleek een klein vreugdevuur te zijn. Dit leverde echter geen gevaar op, waarna de brandweer besloot het vuur niet uit te maken. Hetzelfde gold voor een brandje aan de Hovenier. Ook daar stond een ton in brand. Nadat deze van een lantaarnpaal verwijderd was besloot de brandweer dat ook deze geen gevaar opleverde.

BEUNINGEN/WIJK, 01 januari 2013 – De brandweer van Beuningen is op oudjaarsdag druk bezig geweest met buitenbrandjes in de gemeente.

Rond drie uur werd het korps gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Julianastraat in Ewijk. Daar bleek jeugd een poging te hebben gedaan een container met bouwafval in brand te steken. Bij aankomst bleek de poging mislukt, maar bleek ondertussen wel de brievenbus aan De Klef door dezelfde groep in brand te zijn gestoken. De brandweer heeft deze afgeblust, de post kan als verloren worden beschouwd.

Rond half vijf werd het korps opnieuw gealarmeerd, ditmaal voor een buitenbrand aan de Imker. Daar bleek een klein vreugdevuur te zijn. Dit leverde echter geen gevaar op, waarna de brandweer besloot het vuur niet uit te maken. Hetzelfde gold voor een brandje aan de Hovenier. Ook daar stond een ton in brand. Nadat deze van een lantaarnpaal verwijderd was besloot de brandweer dat ook deze geen gevaar opleverde.

 

Tekst foto’s: Tom Hessels

Container aan de Julianastraat Ewijk
xfi6yx74aik5mih5yfzir97ke

Brievenbus op de Klef in Ewijk
e5rjot4infk95p75eb0uvw8j0

aelyz05tt35ocujhyoohe7z01

Imker in Beuningen

sfowe3c16rtp2fvr6dq6mrpdi.