Inzamelen van oud papier met nieuwe containers een succes

Foto:

BEUNINGEN, 21 januari 2013 – De eerste ophaalronde met de nieuwe containers laat zien dat er meer papier opgehaald is dan toen het papier nog in dozen aan de straat gezet werd.

BEUNINGEN, 21 januari 2013 – De eerste ophaalronde met de nieuwe containers laat zien dat er meer papier opgehaald is dan toen het papier nog in dozen aan de straat gezet werd.

 

In de gemeente Beuningen zijn drie verenigingen die maandelijks het oud papier ophalen. De contracten tussen de verenigingen, de gemeente en de DAR waren al geruime tijd verlopen maar er was gewacht met het vernieuwen omdat de oud papierinzameling van 1 januari van dit jaar zou wijzigen. Vanaf dit jaar wordt het oud papier met papiercontainers opgehaald en ook het papier in het buitengebied wordt opgehaald.

 

De verenigingen leveren maandelijks een aantal vrijwilligers om het oud papier op te halen. DAR NV (de inzamelaar) levert de inzamelvoertuigen en chauffeurs. In het contract is vastgelegd op welke manier de papierinzameling moet plaatsvinden en waar verantwoordelijkheden liggen. Ook is per vereniging aangegeven welk inzamelgebied zij hebben en wat de inzameldata zijn.

“De verenigingen leveren prima werk af”, zo zegt de gemeente. “Sommige zamelen al tientallen jaren het papier in Beuningen in. Een aantal jaren gelden is een inzamelgebied vrijgekomen en er is via een loting een nieuwe vereniging bijgekomen. Ook die doet het naar volle tevredenheid en we hadden geen redenen om de overeenkomsten niet voort te zetten.”

 

De verenigingen ontvangen al sinds 2000 een vast bedrag per kilo ingezameld oud papier. Ondanks dat de vergoeding al 12 jaar hetzelfde is, is er geen aanleiding om dit te verhogen daar deze redelijk is. De papiercontainers zorgen voor een betere afvalscheiding (dus meer papier) en het inzamelgebied is uitgebreid. Dit lijkt nu al inderdaad te resulteren in meer opgehaald papier.

 
Cookieinstellingen