Boswandeling bomen in de winter

Foto:

BEUNINGEN, 22 januari 2013 – Zondag 27 januari 2013 organiseert Het Dijkmagazijn een wandeling door de uiterwaard en Het Roodslag, om te zien hoe de bomen de winter doorkomen, en zich opmaken voor de komende lente. De wandeling wordt begeleid door een gids en is geschikt voor het hele gezin.

BEUNINGEN, 22 januari 2013 – Zondag 27 januari 2013 organiseert Het Dijkmagazijn een wandeling door de uiterwaard en Het Roodslag, om te zien hoe de bomen de winter doorkomen, en zich opmaken voor de komende lente.

De wandeling wordt begeleid door een gids en is geschikt voor het hele gezin.

Al zijn de bomen in de winter kaal er is toch nog een hoop te zien. Als zij hun bladerpracht verloren zijn, zien ze er ineens heel grillig, donker en soms een beetje eng uit. Maar als je anders naar ze kijkt, zie je ook dat zij mooie vormen en prachtige kronen hebben. Met een beetje fantasie zie je zelfs gezichten of dieren in het donkere hout.

Klompen van wilgenhout
Veel bomen hebben zelfs al weer knopjes voor het nieuwe seizoen. De gids kan jou alles vertellen over bomen: de namen, het hout, of het een vroeg- of laatbloeier is. En de gids kan van sommige bomen ook nog laten zien waarvoor ze gebruikt worden. Zo maak je klompen echt niet van eikenhout: dat is wel stevig, maar zal breken als je er op danst. Daarom zijn veel klompen gemaakt van wilgenhout.

Wil je meer weten over bomen in de winter: zet dan je T.V. uit, trek je jas aan en ga de buitenlucht in!

Bomen in de winter
zondag 27 januari 2013
14.00-15.30 uur
Startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen.
Deelname volw.€ 3,50, kinderen €2,50.
Voor reserveringen: 024-6777000.
Zie ook www.hetdijkmagazijn.nl.