De Wmo-tarieven voor 2013 niet verhoogd

Foto:

GEMEENTE, 21 januari 2013 – In de gemeente Beuningen komen mensen met een beperking die niet met het openbaar vervoer kunnen reizen en een laag inkomen hebben, in aan- merking voor een pasje waarmee ze tegen gereduceerd tarief (het Wmo-tarief) gebruik kunnen maken van de Stadsregiotaxi.De gemeente geeft de pasjeshouders een korting waardoor ze voor de Stadsregiotaxi hetzelfde betalen als reizigers die van het gewone openbaar vervoer gebruik maken. Het verschil wordt door de gemeente bijgelegd.De Stadsregiotaxi hanteert twee tarieven: een regulier tarief en een Wmo-tarief. De Stadsregio stelt het reguliere tarief per zone vast en de gemeente stelt het Wmo-tarief vast. Jaarlijks wordt het reguliere tarief van de Stadsregiotaxi geïndexeerd. Voor 2013 bedraagt deze index 3,83%. Rekening houdende met afronding op 5 eurocenten wordt het 100% regulier tarief verhoogd van € 2,10 naar € 2,20 per zone. Het 50% tarief wordt € 1,10 per zone en het tarief voor de 5e zone gaat van € 4,20 naar € 4,40 per zone. Geen verhoging Wmo-tariefHet College van de gemeente Beuningen heeft besloten het Wmo-tarief niet te verhogen. Omdat het regulier tarief omhoog gaat maar het Wmo-tarief niet, blijft de reiziger met een Wmo-pas hetzelfde bedrag betalen maar wordt het verschil groter dat de gemeente bij moet betalen. Door dit grotere verschil is de gemeente tussen de € 1.500 tot € 2.000 euro meer per jaar kwijt aan deze regeling.

GEMEENTE, 21 januari 2013 – In de gemeente Beuningen komen mensen met een beperking die niet met het openbaar vervoer kunnen reizen en een laag inkomen hebben, in aan- merking voor een pasje waarmee ze tegen gereduceerd tarief (het Wmo-tarief) gebruik kunnen maken van de Stadsregiotaxi.

De gemeente geeft de pasjeshouders een korting waardoor ze voor de Stadsregiotaxi hetzelfde betalen als reizigers die van het gewone openbaar vervoer gebruik maken. Het verschil wordt door de gemeente bijgelegd.

De Stadsregiotaxi hanteert twee tarieven: een regulier tarief en een Wmo-tarief. De Stadsregio stelt het reguliere tarief per zone vast en de gemeente stelt het Wmo-tarief vast. Jaarlijks wordt het reguliere tarief van de Stadsregiotaxi geïndexeerd. Voor 2013 bedraagt deze index 3,83%.

Rekening houdende met afronding op 5 eurocenten wordt het 100% regulier tarief verhoogd van € 2,10 naar € 2,20 per zone. Het 50% tarief wordt € 1,10 per zone en het tarief voor de 5e zone gaat van € 4,20 naar € 4,40 per zone.
 
Geen verhoging Wmo-tarief
Het College van de gemeente Beuningen heeft besloten het Wmo-tarief niet te verhogen. Omdat het regulier tarief omhoog gaat maar het Wmo-tarief niet, blijft de reiziger met een Wmo-pas hetzelfde bedrag betalen maar wordt het verschil groter dat de gemeente bij moet betalen. Door dit grotere verschil is de gemeente tussen de € 1.500 tot € 2.000 euro meer per jaar kwijt aan deze regeling.

 

Over de Stadsregiotaxi
De Stadsregiotaxi rijdt 7 dagen per week, van 08.00 tot 00.00 uur. Op vrijdag- en zaterdagavond zelfs tot 2.00 uur ’s nachts. Het is vervoer van deur-tot-deur. De Stadsregiotaxi is geen gewone taxi. Het is aanvullend openbaar vervoer voor iedereen. Een hulpmiddel is geen probleem. Een rollator, rolstoel of een scootmobiel kan gewoon mee. Reizigers moeten wel zelfstandig of onder begeleiding kunnen reizen.