Past Weurt voor deze beurt?

WEURT, 25 januari 2013

 

WEURT, 25 januari 2013

 

Weurt is aan de beurt“, de slogan van wethouder  Piet de Klein komt mogelijk bij het oud vuil te liggen.

 

De gemeente heeft 1,9 miljoen gereserveerd om basisschool de Ruyter te vervangen. Geld om het dorpshuis te vervangen is er niet.

Door de bouw van de school met het dorpshuis te combineren is er een kans dat de provincie het bedrag dat de gemeente voor de school heeft, verdubbeld. Alleen dan kan het dorpshuis voor de toekomst behouden blijven stelt de gemeente.

“De wethouders hebben hun stinkende best gedaan om te kijken of ze op een slimme manier dat geld kunnen aanwenden en er meer mee gedaan te krijgen”, sprak burgemeester Carol van Eert de aanwezigen toe. “Je kunt de school bouwen en dan is het geld op en kan je aan het dorpshuis niets meer doen. Met de eventuele subsidie van de Provincie kan het bedrag verdubbeld worden en ook het Kloosterhof aangepakt worden.”

 

De burgemeester is van mening dat het voor het dorp belangrijk is dat er een aantal voorzieningen behouden blijven, versterkt worden, een toekomst krijgen en dat er in geïnvesteerd en gebouwd wordt. “Dat zijn belangrijke zaken om een goed toekomstperspectief te hebben.”

 

Carol van Eert citeerde een van de aanwezigen: “Ik wil over tien jaar dat er voor mijn kinderen perspectief is. Dat ze naar school kunnen, dat ze kunnen sporten en dat ze bij de fanfare kunnen oefenen.”

Ondanks het pleidooi van de burgemeester zijn het de Weurtenaren die kiezen. “U heeft gekozen voor diegenen die nu in de gemeenteraad zitten. Zij zullen goed naar u moeten luisteren en een besluit moeten nemen”, sprak hij.

Duidelijk is dat de gemeenteraad nog een zware kluif krijgt aan ‘Ontmoetingsplek Kloosterhof’. Niet alleen zijn de meningen verdeeld, het plan moet ook vóór 1 maart 2013 ingediend zijn om voor de subsidiebijdrage in aanmerking te komen.

 

Luistert u naar het geluid van de opname dat op YouTube geplaatst is. (Staat onder de stelling). Het geeft een goed beeld van de mening van de aanwezigen op de informatieavond, van de gemeente en van de beperkte mogelijkheden die er zijn om grote beslissingen te nemen. De gemeente biedt de Weurtenaren de mogelijkheid om in een werkgroep mee te denken over de plannen. Komende week komt op de website van de gemeente, www.beuningen.nl meer informatie over hoe men zich kan aanmelden. De gemeente denkt aan een groep van ongeveer tien personen.

Reageer op de volgende stelling

(Werkt alleen als u klikt op de stelling in de rechterkolom, onder de laatste adverteerder).

Wat moet Weurt met zijn beurt? Alleen de school op huidige lokatie herbouwen
Op lokatie van Kloosterhof een MFA bouwen

 

 

Gerelateerd(e) bericht(en)
27-01-2013 OPINIE: Ontmoetingsplaats Kloosterhof
05-04-2012 Past Weurt voor deze beurt?
09-10-2012 ‘Weurt is aan de beurt”

Opkomst van met name tegenstanderséén van de mogelijke uitvoeringen