Kadaster officieel routepartner van Vierdaagse Nijmegen

Foto:

REGIO, 30 januari 2013Het Kadaster treedt dit jaar officieel op als routepartner van de Vierdaagse van Nijmegen.

De partnerovereenkomst werd dinsdagmiddag ondertekend door mevrouw drs. Dorine Burmanje, bestuursvoorzitter van het Kadaster, en voorzitter Johan Willemstein van Stichting DE 4DAAGSE.

De overeenkomst is het resultaat van een succesvolle kennismaking tussen beide organisaties tijdens de Vierdaagse van 2012. Het Kadaster leverde toen feitelijke informatie langs de vier wandelroutes over tal van eigendommen en locaties. En voegde daarmee betekenis toe aan de routes over eigenaren, grenzen en percelen tot aan de finish in Nijmegen. De informatie werd gegeven via opvallende straatstickers en door middel van informatiepanelen.

Het Kadaster maakt op deze manier duidelijk dat het beschikt over waardevolle, openbare informatie over vastgoed en grond in Nederland.

“Met de kennis van het Kadaster zien wandelaars land, gebouwen en water gekoppeld aan informatie. Deze informatie borgt de rechtszekerheid: wat is van wie en waar lopen de grenzen. Om onze dienstverlening voor het voetlicht te brengen nemen we deel aan initiatieven zoals de Vierdaagse,” aldus mevrouw Burmanje.

Voorzitter Johan Willemstein van Stichting DE 4DAAGSE: “Het Kadaster slaagt erin de wandelaars meer informatie te geven dan algemeen bekend uit de toeristische folders. Zo komen tal van elementen op de routes die we jaarlijks passeren in een ander daglicht te staan. De wetenswaardigheden die het Kadaster belicht, zijn voor onze wandelaars echt van toegevoegde waarde. Reden genoeg om het Kadaster voor nu en de toekomst als routepartner te omarmen.”

 

Foto: Dorine Burmanje (Kadaster) en Johan Willemstein (Stichting DE 4DAAGSE) – klik op de afbeelding voor een vergroting