Weerstand Weurt valt mee

Foto:

WEURT, 30 januari 2013Het plan ‘Ontmoetingsplaats Kloosterhof’ waarbij basisschool de Ruyter bij de sporthal en het dorpshuis De Kloosterhof gebouwd kan worden heeft van veel Weurtenaren steun.Kenmerkend en te begrijpen, voor informatieavonden is dat het aantal aanwezigen die verontrust zijn groter is dan het aantal dat een plan wel ziet zitten. Tijdens de informatieavond in Weurt was het vorige week niet anders.

WEURT, 30 januari 2013

Het plan ‘Ontmoetingsplaats Kloosterhof’ waarbij basisschool de Ruyter bij de sporthal en het dorpshuis De Kloosterhof gebouwd kan worden heeft van veel Weurtenaren steun.

Kenmerkend en te begrijpen, voor informatieavonden is dat het aantal aanwezigen die verontrust zijn groter is dan het aantal dat een plan wel ziet zitten. Tijdens de informatieavond in Weurt was het vorige week niet anders.

“Ondanks de sceptische sfeer hebben we na het officiële gedeelte goede één op één gesprekken kunnen voeren met de aanwezigen”, zegt burgemeester Carol van Eert. “Er is die avond ook wel gebleken dat er veel oud zeer is.”

De gemeente heeft 1,9 miljoen voor nieuwbouw van de basisschool. De provincie kan dat bedrag verdubbelen als de gemeente met een goed plan komt om De Kloosterhof en de school te combineren. Deze combinatie staat al beschreven in de structuurvisie van de gemeente Beuningen. Een reeds goedgekeurd plan dat vanwege gebrek aan financiële middelen sober en alleen daar waar mogelijk uitgevoerd wordt.

De gemeente ziet daarom een kans om Weurt toch een dorpshuis te laten behouden en veel Weurtenaren zijn zich dat bewust. Het grootst is de ongerustheid van direct omwonenden voor wat betreft verkeersoverlast van ouders die de kinderen van en naar school brengen. Ook het aantal parkeerplaatsen baart de buurt zorgen. De gemeente biedt de Weurtenaren de mogelijkheid om in een werkgroep mee te denken over de plannen.

Gerelateerd(e) bericht(en)
05-04-2012 Oproep bewonerscomité Kloosterhof Weurt
27-01-2013 OPINIE: Ontmoetingsplaats Kloosterhof
05-04-2012 Past Weurt voor deze beurt?
09-10-2012 ‘Weurt is aan de beurt”