Q koorts: vaccineer uw geiten en schapen

Foto:

GEMEENTE, 4 februari 2013

GEMEENTE, 4 februari 2013

 

Vóór 1 augustus dit jaar moeten melkschapen en/of -geiten op professionele bedrijven weer gevaccineerd zijn tegen Q-koorts. Heeft u zo’n bedrijf in de gemeente Beuningen? Dan is de volgende informatie wellicht interessant voor u.

 

Bij publieks-, kinder-, zorg- en logeerboerderijen kunnen bezoekers in contact komen met de aanwezige dieren. Hierdoor is de kans groter dat bezoekers besmet raken met een ziekte waarvan de dieren drager zijn. Dit risico is er altijd, maar de kans dat bezoekers ziek worden moeten we zo klein mogelijk houden. 

 

De naleving van de vaccinatieverplichting Q-koorts is van groot belang voor de volksgezondheid en wordt daarom door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) verplicht.

Overzicht van bedrijven
De NVWA wil weten waar dit soort bedrijven gevestigd zijn om zo een overzicht te krijgen van locaties met een publieksfunctie. Heeft u een dergelijk bedrijf? Mail dan de volgende gegevens vóór 20 februari 2013 naar [email protected] : naam locatie, naam vertegenwoordiger, adres + huisnummer, postcode en woonplaats.

Bron: gemeentelijke website beuningen.nl