Verhuizing Webfm & Webtv komend weekend

Foto:

WEURT/DRUTEN, 13 februari 2013

WEURT/DRUTEN, 13 februari 2013

 

Webfm en Webtv verhuist in het weekend van 16 en 17 februari vanuit De Kloosterhof in Weurt naar sociaal-cultureel centrum D’n Bogerd in Druten.

Hierdoor kan het voorkomen dat het signaal van de omroep op enkele momenten op radio en tv uit de lucht is. Dit zal echter steeds voor een korte periode zijn.

Zaterdagochtend 16 februari wordt na de uitzending van het radioprogramma Tussen Waal en Bruggen de radiostudio ontmanteld (de uitzendingen daarna zijn vooraf opgenomen en deels non-stop). Daarnaast wordt ook de redactieruimte, de productiestudio en de montagestudio van tv verhuisd.

De programmaleiding verwacht dat dankzij een goede voorbereiding de onderbrekingen op radio en tv kort zullen zijn en vraagt begrip voor het eventuele ongemak.

Volgens planning vinden zondagavond 17 februari de eerste radio-uitzendingen al in Druten plaats. Vanaf maandag gaat de nieuwsredactie ook op de nieuwe locatie aan de slag, evenals de medewerkers van Webtv.

Achtergrond
Webfm & Webtv is sinds 2003 de omroep voor de gemeente Beuningen en in 2009 actief geworden in de gemeente Druten. Daarnaast is Webtv sinds oktober 2010 te zien in de gemeente West Maas en Waal. Daarmee is Weurt als vestigingsplaats geen logische locatie meer.

Vanuit de nieuwe studio’s in D’n Bogerd hoopt de omroep het complete uitzendgebied beter te kunnen bedienen. Ook is de ambitie om meer nieuwe medewerkers uit Maas en Waal te interesseren voor de omroep.

Daarnaast is het door de samenwerking op promotioneel en redactioneel gebied met D’n Bogerd mogelijk gebleken te bezuinigen op de huurprijs. In de huidige omstandigheden is dat voor Webfm & Webtv erg belangrijk.