Kinderen bouwen hutten in Park Wijchen Noord

WIJCHEN/BEUNINGEN, 16 februari 2013

WIJCHEN/BEUNINGEN, 16 februari 2013

 

Dinsdag 12 februari hebben 45 kinderen van BSO De Eerste Stap uit Wijchen hutten gebouwd in Park Wijchen Noord. Het park is ingericht als een natuurlijk speelpark.

De bouwlustige kinderen werden geholpen door de Leefbaarheidsgroep Wijchen Noord, LesInKunst en Het Dijkmagazijn.

In het voorjaar 2011 is Park Wijchen Noord met het programma Cool Nature heringericht. Er is een aparte speelplek waar takken liggen om hutten van te bouwen. Alleen gebeurde dat nauwelijks.

Daarom zijn dinsdag kinderen van BSO De Eerste Stap daar aan de slag gegaan met een berg snoeiafval. Kinderen waren zo enthousiast dat het hun zelfs lukte diepe gaten in bevroren grond te boren. Na een uur hard werken waren er zes hutten gebouwd en had iedereen rode wangen. Nu de kinderen weten dat er hutten gebouwd kunnen worden, gaven sommigen aan zeker terug te komen om meer te bouwen.

In het voorjaar komt de BSO terug in het park om met Leefbaarheidsgroep het Smulbos te beheren. In het Smulbos is een klein deel van het park waar fruitbomen en kruiden groeien.

Kinderen planten daartussen op geheime plekken zelf aardappelen, uien en andere eetbare planten. Leerlingen van de basisschool gaan in de lente aan de slag met klimaatprogramma’s om de verkoelende invloed van het park op de wijk te meten.