Op pad met de Maas & Waal CultuurExpress

Foto:

BEUNINGEN, 23 februari 2013Na een zorgvuldige voorbereiding – waaraan alle erfgoedinstellingen uit het Land van Maas & Waal hun steentje hebben bijgedragen – is de website van de Maas & Waal CultuurExpress deze week ‘live’ gegaan. De website is het trotse resultaat van de samenwerking tussen alle erfgoedinstellingen in het Land van Maas & Waal uit de gemeentes Wijchen, Druten, West Maas en Waal, Heumen en Beuningen.

BEUNINGEN, 23 februari 2013

Na een zorgvuldige voorbereiding – waaraan alle erfgoedinstellingen uit het Land van Maas & Waal hun steentje hebben bijgedragen – is de website van de Maas & Waal CultuurExpress deze week ‘live’ gegaan.

De website is het trotse resultaat van de samenwerking tussen alle erfgoedinstellingen in het Land van Maas & Waal uit de gemeentes Wijchen, Druten, West Maas en Waal, Heumen en Beuningen.

Op www.cultuurexpress.nl kan men alles lezen over exposities, rondleidingen, workshops, cursussen, lezingen of kinderactiviteiten die worden georganiseerd door de historische verenigingen, musea, erfgoedplatforms en bezoekerscentra en uit ons prachtige gebied.

Nog niet eerder was het zo eenvoudig om aan een gezellige, interessante, of verrassende historische activiteit deel te nemen in de eigen regio. Om het overzicht zo compleet en actueel mogelijk te houden, kunnen erfgoedinstellingen uit het Land van Maas & Waal zelf nieuwe activiteiten toevoegen.

Wat biedt de website nog meer?
Wekelijks laat een blogger zijn of haar licht schijnen op zaken rond het erfgoed in het Land van Maas & Waal. Gedeputeerde Annemieke Traag bijt het spits af met een zinderend betoog over ons bijzondere gebied. Verder krijgt ook het laatste nieuws een plekje op de website. Liefhebbers van streekverhalen komen eveneens aan hun trekken. Maar liefst 16 vertegenwoordigers van erfgoedinstellingen worden binnenkort door Gelders Erfgoed opgeleid tot oral-history-experts en zij zullen actief op zoek gaan naar de mooiste verhalen uit de regio. Uiteraard zullen ook deze op de website te vinden zijn.

www.cultuurexpress.nl wordt een website om in de gaten te houden!