Sluiting ABNAMRO kantoor Beuningen

Foto:

BEUNINGEN, 27 februari 2013Het filiaal op het Julianaplein in Beuningen gaat met ingang van vrijdag 13 september dicht. Door veranderend klantgedrag bekijkt ABNAMRO van alle kantoren in het land welke dicht in de buurt van een ander kantoor liggen en welke om die reden samengevoegd kunnen worden. Aangezien Beuningen dichtbij de kantoren Wijchen, Zwanenveld en Keizer Karelplein in Nijmegen ligt en ook Druten nog redelijk dichtbij ligt, is de keuze voor sluiting op kantoor Beuningen gevallen. “De sluiting heeft dus niets met de rentabiliteit of klantbezoek te maken”, laat de filiaalmanger van de bank weten. “Maar het is wel steeds meer de vraag of het verstandig is om een kantoor met bezetting open te houden voor klanten die hoofdzakelijk gebruik maken van de geldautomaat binnen.”

BEUNINGEN, 27 februari 2013

Het filiaal op het Julianaplein in Beuningen gaat met ingang van vrijdag 13 september dicht.

Door veranderend klantgedrag bekijkt ABNAMRO van alle kantoren in het land welke dicht in de buurt van een ander kantoor liggen en welke om die reden samengevoegd kunnen worden. Aangezien Beuningen dichtbij de kantoren Wijchen, Zwanenveld en Keizer Karelplein in Nijmegen ligt en ook Druten nog redelijk dichtbij ligt, is de keuze voor sluiting op kantoor Beuningen gevallen.

“De sluiting heeft dus niets met de rentabiliteit of klantbezoek te maken”, laat de filiaalmanger van de bank weten. “Maar het is wel steeds meer de vraag of het verstandig is om een kantoor met bezetting open te houden voor klanten die hoofdzakelijk gebruik maken van de geldautomaat binnen.”

De drie adviseurs van kantoor Beuningen gaan samen met de bezetting in Wijchen (of Druten) om daarvandaan de bestaande klanten te bedienen. Nog voor de sluiting komt een geheel nieuw concept van een geldautomaat in Beuningen. Deze zal in de gevel geplaatst worden waar nu reeds buiten de geldautomaat geplaatst is. Dit wordt een soort binnenkamer, waar de verlichting feller gaat branden, wanneer iemand in de ruimte plaatsneemt. Dit voorkomt ongewenst bezoek.

“Wijzelf zijn al begonnen met onze klanten extra te begeleiden bij een aantal zaken zoals het internet bankieren en het gebruik van de geldautomaat. Dit zullen wij de komende maanden nog meer gaan uitbreiden zodat wij in september met een gerust gevoel de deur op slot kunnen draaien. Dit neemt niet weg dat wijzelf enorm zullen moeten wennen aan de sluiting van dit fantastische kantoor”, zegt Harry ten Teije. “Tot die tijd zullen wij onze klanten als vanouds blijven bedienen met uitstekende service en adviezen. En natuurlijk gaat de doorlopende kunstexpositie, Kunst bij de Bank, van lokale kunstenaars gewoon tot 13 september door.”

“Wij verwachten de komende maanden extra veel aanloop en gaan ervan uit dat we voor iedereen tijd kunnen inplannen. Het maken van een adviesafspraak blijft gewoon mogelijk, tot 13 september in Beuningen, daarna met dezelfde mensen in Wijchen.”

ABNAMRO Bank
Beuningen

Harry ten Teije, Louise Gijsbers en Wil Swartjes