College in gesprek in Weurt

Zaterdagmorgen 10 uur. B&W, van de gemeente Beuningen, gaat met
de Weurtse bevolking in gesprek bij bakkerij Knoop aan de
Postkantoorstraat te Weurt.

WEURT, 2 maart 2013 – Door Hans Straten

Net binnen het uur verschijnt de eerste tweet van burgemeester Carol van Eert over het bezoek aan Weurt. Aldus: ” Enthousiaste reacties en geanimeerde gesprekken met de dorpsbewoners van Weurt #gemeente&Uin gesprek”

Wethouder Piet de Klein: “Ja, dat is het eerste wat Carol doet als hij ergens aankomt. Een foto maken en met een impressie direct twitteren naar zijn volgers.”

Het was gezellig druk bij de bakker en het college kreeg het druk. Velen wilden kennis maken of hadden brandende vragen. Er werd gefilmd en geanimeerd gesproken.

Burgemeester Carol van Eert (l) en wethouder Henk Plaizier (r)
bate1byuyld4l5pgphi2e1td8

Burgemeester: Bijna een jaar in functie. Wat is uw indruk van de gemeente en haar bewoners?
“Ik heb dichtbij in Nijmegen gewerkt en gewoond, dus ik kende dit gebied goed. Wat opvalt is de vriendelijkheid en aandacht van de bewoners voor elkaar. Men groet elkaar en ik denk dat dit niet alleen naar mij gebeurt. Je voelt je hier snel thuis. Neem het vrijwilligerswerk . Ik vraag u om eens een schatting te maken naar het aantal vrijwilligers binnen de Gemeente? 20% van de bevolking (5000 mensen) doet aan vrijwilligerswerk. Dat valt op.

De mensen staan open voor contact en dit initiatief draagt daartoe bij. Wethouder Piet de Klein heeft het voor Weurt ingevuld en hij heeft gekozen voor twee locaties. De Bakker en de COOP. En verder kijk ik terug op een goed jaar.”

Geert Hendriks in gesprek met Weurtenaar Simon Veenman
btxg0jimdc5ysgc0szm860zik

Door met de bevolking op locatie in gesprek te gaan, probeert het college laagdrempelig te zijn. Henk Plaisier: “Je merkt dat de bevolking het initiatief waardeert en contact op zich is al waardevol.”

In opdracht van het college werden, ten behoeve van de evaluatie, filmopnames gemaakt. Op de website van de gemeente zijn deze opnamen later te zien.
q68imcv35rzh25ifuhzuil99b

En dan op enig moment maakt Carol snel wat aantekeningen, pakt zijn smartphone en tweet dat het gezelschap naar de COOP gaat. Tegen 12 uur zit het bezoek aan Weurt erop en kijken we terug op een ontmoeting die je bij blijft.

Met de slogan De gemeente & U: in gesprek in…‘ gaat het college ook nog naar de drie andere dorpen binnen de gemeente. Data en locaties worden tijdig bekend gemaakt.

Foto’s/tekst: Hans Straten