Oproep voor Kunstroute Beuningen 2013

Foto:

GEMEENTE, 6 maart 2013

GEMEENTE, 6 maart 2013

 

Gewoon meedoen is een veelgehoorde term in het nieuwe welzijnsdenken.

Voor de kunstroute is dat geen probleem. Er deden in 2012 meer dan 100 kunstenaars mee, verdeeld over 34 plaatsen. Sommige plekken werden door meer dan 400 mensen bezocht. De kunstroute is niet meer weg te denken uit de gemeente Beuningen. Daarom wordt dit jaar voor de achtste maal de kunst weer bij een breed publiek onder de aandacht gebracht.

De route loopt door de vier kerkdorpen van Beuningen en zal weer in een folder gepubliceerd worden. Ook sfeervolle horecagelegenheden worden er in opgenomen en allerlei nieuwe initiatieven ontplooid of gestimuleerd.

Gastvrij
Het publiek zal gastvrij onthaald worden in de opengestelde ateliers van kunstenaars en onderweg kunnen genieten van de mooie route. Bij kunstenaars denken we aan kunstschilders, beeldend kunstenaars en kunstzinnige mensen, zowel amateurs als professionals, die iets van hun kunst willen laten zien. Dit kan bij u thuis zijn, in uw studio, galerie, atelier of tuin.

Kwaliteit
Om de kwaliteit te waarborgen is er een ballotagecommissie. Ateliers worden door twee kunstvrijwilligers bezocht en het recente werk wordt bekeken. Er wordt gewerkt met inschrijfgeld en er zijn een beperkt aantal beschikbare plaatsen. Voorwaarden kunt u vinden op de website. Tot slot wordt het werk gefotografeerd en op de website en in de folder geplaatst.

www.kunstroutebeuningen.nl

Trend
De trend in 2013 is volgens trendwatcher Lidewij Edelkoort: arte povera revisited, organisch, levend materiaal, lava, carbon fibre, zand, stokken en bold ceramics. De organisatie van de Kunstroute Beuningen hoopt dat deelnemende kunstenaars hierdoor geïnspireerd worden.

De Kunst-(Atelier)route zal plaatsvinden op zaterdagmiddag 21 september van 12.00 tot 17.00 uur en zondag 22 september van 11.00 tot 17.00 uur. De kunstenaars presenteren dan hun werk en zijn aanwezig op de locaties.

Wij rekenen op een divers aanbod. Aan de hand van de opgave zal geselecteerd worden op originaliteit, kunstzinnigheid en professionaliteit. Er zal aandacht aan deze dag besteed worden via de diverse lokale en landelijke media en via brochures en posters op verschillende plaatsen.

Voor deze kunstroute kunt u zich als kunstenaar weer opgeven en wel bij de stichting Perspectief, e-mail [email protected]. Geïnteresseerden kunnen dit voor 8 april doen via bovenstaand mailadres of schriftelijk via Postbus 88, 6640 AB in Beuningen. Informatie kunt u inwinnen via telefoon: 024-6750939 (ma-di- woe tussen 9.00-12.00 uur) en vragen naar Gerda Klijnstra.

Afbeelding: van Hein de Bruyne, heindebruyne.nl