Schrijvers en muziek in Beuningse bieb

Foto:

BEUNINGEN, 6 maart 2013

BEUNINGEN, 6 maart 2013

 

Precies een jaar geleden debuteerde Willem Claassen met zijn roman Park bij uitgeverij De Bezige Bij.

Om dit te vieren treedt Claassen op vrijdag 22 maart 2013 op in zijn geboorteplaats Beuningen, waar zijn boek zich deels afspeelt. In de Beuningse bibliotheek deelt hij het podium met singer-songwriter Lea Kliphuis, schrijfster Hanneke Hendrix en dichter Dennis Gaens. Zij wisselen elkaar af met grappige en ontroerende verhalen, gedichten en liedjes.

Hanneke Hendrix debuteerde in september 2012 met haar succesvolle roman De Verjaardagen bij uitgeverij De Geus. Ze schreef onder meer voor Het Zuidelijk Toneel en het Lowlands Festival. Ze werkte mee aan hoorspelen voor de NTR en BNN. Voor haar hoorspelbewerking Mama Tandoori van Ernest van der Kwast won ze de Prix Italia.

Dennis Gaens was in 2011 en 2012 stadsdichter van Nijmegen. Zijn dichtbundel Ik en mijn mensen was genomineerd voor de C. Buddinghprijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut. Onlangs verscheen zijn nieuwe bundel Schering & inslag.

Singer-songwriter Lea Kliphuis bracht haar eerste album uit bij Excelsior Recordings: Can I Come By? Ze deed mee aan de grote Elvis Tribute in de Melkweg en aan de Carole King Tribute in Paradiso. Voor de Onder Invloed Sessies speelde ze muziek van Bob Dylan, Bruce Springsteen en Johnny Cash.

Willem Claassen schreef naast zijn boek Park korte verhalen die o.a. verschenen in Tirade, Passionate Magazine, NRC Next en Op Ruwe Planken. Een tijdlang was hij columnist voor De Gelderlander.

Het programma begint om 20.00 uur. Entree is 5 euro voor niet-leden en 3 euro voor leden van de bibliotheek. Reserveren kan via www.obgz.nl/agenda

Fotografen: Keke Keukelaar/Jan Glas/ Mike Nicolaassen

Vrijdag 22 maart 2013
De Bibliotheek Beuningen-Mauritsplein 1
Aanvang: 20.00 uur. Einde: 21.15 uur
Entree: € 5,- (niet-leden) / €3,- (leden)
Reserveren: www.obgz.nl/agenda