Lokale politici in spe krijgen diploma

Foto:

BEUNINGEN, 14 maart 2013Dinsdag 19 maart is alweer de zesde en laatste bijeenkomst van de cursus Lokale politiek. Er was meer animo voor de cursus dan dat er plaats was. Van de 34 kandidaten die zich gemeld hadden konder er slechts 25 daadwerkelijk beginnen. Voor de negen reservekandidaten heeft de gemeente een alternatief programma opgesteld. Dat programma bestaat uit twee avonden. De eerste avond waarin partijen zich presenteerden is al geweest. De tweede avond waarin verteld wordt over gemeente-politiek wordt nog ingepland.

BEUNINGEN, 14 maart 2013

Dinsdag 19 maart is alweer de zesde en laatste bijeenkomst van de cursus Lokale politiek.

Er was meer animo voor de cursus dan dat er plaats was. Van de 34 kandidaten die zich gemeld hadden konder er slechts 25 daadwerkelijk beginnen.

Voor de negen reservekandidaten heeft de gemeente een alternatief programma opgesteld. Dat programma bestaat uit twee avonden. De eerste avond waarin partijen zich presenteerden is al geweest. De tweede avond waarin verteld wordt over gemeente-politiek wordt nog ingepland.

 

De 25 kandidaten die wel de cursus konden volgen, krijgen dinsdagavond hun diploma uitgereikt. De gemeente heeft het geheel nog niet geëvalueerd, maar zegt enthousiaste reacties te krijgen van de kandidaten. “Het moet nog blijken in hoeverre de cursisten hun weg daadwerkelijk weten te vinden naar de politieke partijen”, zegt een woordvoerdster van de gemeente. “De contacten zijn gelegd en de cursisten hebben als (laatste) opdracht om een “sollicitatiebrief” te schrijven naar de partij (of partijen ) van keuze.”

 

Cursisten
De groep cursisten bestond uit 15 mannen en 10 vrouwen. Het merendeel komt uit Beuningen (20 personen) en de rest uit Weurt (2 personen) en Ewijk (3 personen). Zij kregen tijdens de cursus o.a. inzicht in hoe besluitvorming in de gemeente werkt, welke taken en rollen er voor de gemeenteraad weggelegd zijn hoe verkiezingen verlopen en hoe zij zich kandidaat kunnen stellen. Ook hebben zij een debattraining gehad. Op de laatste avond staat een excursie naar de gemeenteraad op het progamma. Daar wonen de cursisten de raadsvergadering bij.