Aftrap schoonmaakactie op Ruyterschool Weurt

WEURT, 15 maart 2013Precies om kwart over één geeft wethouder Piet de Klein het sein om met de schoonmaakactie te beginnen. De jaarlijkse schoonmaakactie begint dit jaar op de Ruyterschool in Weurt. De wethouder tot de leerlingen: “Jullie waren onlangs in het kader van een project op de ARN. Wat viel jullie toen op?” De Weurtse kinderen vonden dat het daar erg schoon was en dat is natuurlijk voor een vuilverwerkingsplek bijzonder. Piet ging verder met dat hij in Weurt woont en net als iedereen graag in een schoon dorp wilt wonen, maar dat we dat alleen maar zo kunnen houden, als we dat met zijn allen doen. Vandaar de schoonmaakdagen. De wethouder motiveerde met zijn praatje de leerlingen om aan de slag te gaan en vertelde dat ze het afval vandaag niet hoefde te scheiden, maar dat de ARN dat voor hen gaat doen.De gemeentelijke actie valt overigens samen met de landelijke vrijwilligersactie NL-doet. Communicatieadviseur van de gemeente Greetje Roelofs gaf aan dat er geen verbinding tussen de beide acties bestaat, maar constateerde wel dat er verwarring kan ontstaan over wie wat initieert. De leerlingen van de Ruyterschool wilden snel aan de slag en nu maar hopen dat het beklijft.

WEURT, 15 maart 2013

Precies om kwart over één geeft wethouder Piet de Klein het sein om met de schoonmaakactie te beginnen. De jaarlijkse schoonmaakactie begint dit jaar op de Ruyterschool in Weurt.

De wethouder tot de leerlingen: “Jullie waren onlangs in het kader van een project op de ARN. Wat viel jullie toen op?”

De Weurtse kinderen vonden dat het daar erg schoon was en dat is natuurlijk voor een vuilverwerkingsplek bijzonder. Piet ging verder met dat hij in Weurt woont en net als iedereen graag in een schoon dorp wilt wonen, maar dat we dat alleen maar zo kunnen houden, als we dat met zijn allen doen. Vandaar de schoonmaakdagen. De wethouder motiveerde met zijn praatje de leerlingen om aan de slag te gaan en vertelde dat ze het afval vandaag niet hoefde te scheiden, maar dat de ARN dat voor hen gaat doen.

De gemeentelijke actie valt overigens samen met de landelijke vrijwilligersactie NL-doet. Communicatieadviseur van de gemeente Greetje Roelofs gaf aan dat er geen verbinding tussen de beide acties bestaat, maar constateerde wel dat er verwarring kan ontstaan over wie wat initieert.

De leerlingen van de Ruyterschool wilden snel aan de slag en nu maar hopen dat het beklijft.

 

Jong geleerd

De leerlingen dragen hesjes die voor zich spreken.

Later in het dorp tijdens een sneeuwbuitje.

Piet de Klein en Greetje Roelofs

Foto’s/tekst: Hans Straten