Feestelijke opening Groepswoningen Waelwick

BEUNINGEN, 15 maart 2014Donderdagmiddag werden onder grote belangstelling de groepswoningen van WaelWick geopend door het onthullen van de huisnummers.

BEUNINGEN, 15 maart 2014

Donderdagmiddag werden onder grote belangstelling de groepswoningen van WaelWick geopend door het onthullen van de huisnummers.

De vier kleinschalige groepswoningen bieden plaats aan 24 cliënten die een beroep doen op verpleeghuiszorg van de Zorggroep. Per woning is een gemeenschappelijke huiskamer en iedere bewoner heeft een eigen zit-slaapkamer.

 

De aftrap van de opening werd gedaan door manager woonzorgzone, Sylvia van de Beeten. Zij benadrukte, dat de woningen voor de bewoners een thuis moeten zijn, waar men op een gewone manier kan wonen.

Geschiedenis
Vervolgens nam bestuurder Bert van Lingen het woord. Hij refereerde naar de historische plek waar de woningen gebouwd zijn en liet kort de geschiedenis van Waelwick de revue passeren.

In 1958 is de verzorging begonnen in het klooster in Ewijk en in 1960 werd het verpleeghuis geopend. Na dienst te hebben gedaan als opvanghuis voor gerepatrieerde Indische Nederlanders wordt in 1970 de naam van het verpleeghuis veranderd in Verpleeghuis Ewijk. Dan wordt er een nieuw verpleeghuisgebouwd en het klooster gesloopt. Vanaf 1974 gaat een nieuw gebouwd tehuis door het leven onder de naam Verpleeghuis Waelwick.

Omwonenden mogen kijken
De heer van Lingen bedankte de aannemer, de architect en vooral het personeel, dat het allemaal mogelijk maakt. Er moet nog wel wat gebeuren, zoals de verhuizing en de inrichting van de woningen. Volgende week worden de omwonenenden nog uitgenodigd om de nieuwe huizen te bezichtingen. Daarna gaat de deur ‘op slot’ en bepalen de bewoners zelf wie zij toelaten.

Na de toespraken werden de 4 huisnummers van de woningen onthuld door een van de bewoners, die ook al eerder geholpen had met het metselen van de eerste steen en was de opening een feit.