Gratis app tegen snurken op Wereld Slaapdag

Foto:

NIJMEGEN, 15 maart 2013De door dr. R. Janssen van het Slaapcentrum CWZ Nijmegen uitgevonden app tegen snurkklachten is vandaag vrijdag 15 maart gratis te downloaden in de App Store.

NIJMEGEN, 15 maart 2013

De door dr. R. Janssen van het Slaapcentrum CWZ Nijmegen uitgevonden app tegen snurkklachten is vandaag vrijdag 15 maart gratis te downloaden in de App Store.

Rugslapers snurken harder
De app werd in oktober 2012 gelanceerd. De zogenoemde ‘Snore Trainer‘ traint mensen om tijdens de slaap niet op de rug te gaan liggen. Aangezien veel snurkers meer geluid produceren in rugligging dan wanneer ze op hun zij liggen, kan deze app werkzaam zijn tegen snurken. De app is geschikt voor de iPhone en iPod en zorgt dat het mobieltje gaat trillen, zodra de slaper op de rug draait.

Recentelijk testte dr. Janssen de Snore Trainer op de eerste deelnemers aan een klinische studie, uitgevoerd binnen het Slaapcentrum van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis. Dat leverde gelijk enthousiaste reacties op. “Na jaren in een andere kamer geslapen te hebben, stopte ik dankzij Snore Trainer met snurken en mag ik weer in hetzelfde bed als mijn vrouw slapen. Onbetaalbaar!”, aldus een onderzoeksdeelnemer. “Na een paar dagen had de training al effect: ik stopte met het slapen op mijn rug. De app had ik daarna niet eens meer nodig.”

? Omdat het op 15 maart internationale dag van de slaap is, is Snore Trainer voor een beperkte tijd en gratis te downloaden in de App Store.

Wereldslaapdag
De dag is bedoeld als jaarlijks evenement om bij het ‘genot van slapen’ stil te staan en in actie te komen op het gebied tot slaapgerelateerde zaken. Een goede nachtrust is minstens even belangrijk voor je gezondheid als gezond eten en regelmatig bewegen.

Bron: CWZ