Mam, mag ik Hyves?

Foto:

BEUNINGEN, 18 maart 2013″De meeste ouders van basisschoolleerlingen zullen er aan moeten geloven”, zegt gecertificeerd mediacoach, Natascha Jellema.”Deze vraag komt eerder vroeg dan laat. Onze kinderen zetten of hebben reeds hun eerste stappen op Sociale Media sites gezet. Binnen die Sociale Media heeft menig kind een nieuwe, eigen omgeving gecreëerd die gedeeltelijk of zelfs geheel buiten het zicht van de ouders blijft. Dat is niet iets waar we ons door af moeten laten schrikken maar we moeten ons er wel in verdiepen. Ook al zijn de kinderen nog jong.”

BEUNINGEN, 18 maart 2013

“De meeste ouders van basisschoolleerlingen zullen er aan moeten geloven”, zegt gecertificeerd mediacoach, Natascha Jellema.

“Deze vraag komt eerder vroeg dan laat. Onze kinderen zetten of hebben reeds hun eerste stappen op Sociale Media sites gezet. Binnen die Sociale Media heeft menig kind een nieuwe, eigen omgeving gecreëerd die gedeeltelijk of zelfs geheel buiten het zicht van de ouders blijft. Dat is niet iets waar we ons door af moeten laten schrikken maar we moeten ons er wel in verdiepen. Ook al zijn de kinderen nog jong.”

Daarom organiseert basisschool De Hoeven in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Beuningen lessen voor groep 7/8 en een ouderavond rondom het thema Sociale Media. Na een inleiding van de heer Stefan Stevens van Centrum voor Jeugd en Gezin Beuningen, zal Natascha Jellema op 4 april tijdens de ouderavond een interactieve presentatie houden over Sociale Media met daaraan gekoppeld cyberpesten.

Er zullen filmpjes worden vertoond, cases voorgelegd en er zal ruimte zijn voor vragen en discussie.

Voor meer informatie, zie de volgende websites: Ouders: www.cjgbeuningen.nl – Jongeren: www.jongindebuurt.nl.
Natascha Jellema, Mediacoach, “Be Media Wise”, www.dtes.nl