Aankleding veerstoep Beuningen

Foto:

BEUNINGEN, 19 maart 2013Dit voorjaar worden de veerstoepen aan de zijden van Beuningen en Slijk-Ewijk ingericht als een aantrekkelijke plek om te wachten op de veerpont De Weerder en om te genieten van de rivier en de omgeving.

BEUNINGEN, 19 maart 2013

Dit voorjaar worden de veerstoepen aan de zijden van Beuningen en Slijk-Ewijk ingericht als een aantrekkelijke plek om te wachten op de veerpont De Weerder en om te genieten van de rivier en de omgeving.

De kunstzinnige inrichting van de veerstoepen is een onderdeel van het project ‘Bakens aan het Water’, deelproject van WaalWeelde. Aan beide veerstoepen wordt een robuuste bank geplaatst van beton, voorzien van een staalplaat. Deze staalplaten worden gekleurd in de scheepvaartkleuren groen en rood met daarin uitgesneden de naam van de betreffende veerstoep.

Voor de banken wordt op de grond een gedicht in beton gestraald: twee bij elkaar horende gedichten, op elke oever een. De gedichten zijn speciaal voor deze veerstoepen geschreven door Tim Pardijs uit Zutphen. Het totale ontwerp is tot stand gekomen in samenspraak met omwonenden, belanghebbenden en betrokken organisaties.

Het is de bedoeling dat het werk voor de start van het vaarseizoen 2013 klaar is.

 

Bron: gelderland.nl