Oproep scholen project luchtkwaliteit

REGIO, 19 maart 2013Leerlingen van de bovenbouw havo en vwo onderzoeken de luchtkwaliteit in de schoolomgeving. Zij zoeken naar antwoorden op de vragen: Hoe gezond is het om te fietsen naar school? Wat zijn de gevolgen van de tweede Waalbrug voor de luchtkwaliteit rond mijn school? Hoe kunnen wij de luchtkwaliteit in Nijmegen en omgeving verbeteren?

REGIO, 19 maart 2013

Leerlingen van de bovenbouw havo en vwo onderzoeken de luchtkwaliteit in de schoolomgeving.

Zij zoeken naar antwoorden op de vragen: Hoe gezond is het om te fietsen naar school? Wat zijn de gevolgen van de tweede Waalbrug voor de luchtkwaliteit rond mijn school? Hoe kunnen wij de luchtkwaliteit in Nijmegen en omgeving verbeteren?

Scholen uit Nijmegen, Wijchen, Bemmel, Druten en Ubbergen kunnen zich nu aanmelden voor het project Schone Lucht Nijmegen. Dit project is gratis beschikbaar tot en met schooljaar 2013/2014.

Aanmelden kan bij SOM Nijmegen en Het Groene Hert:
[email protected]
024-3789206

Leuk project
In april start de Nijmeegse Scholengemeenschap Groenewoud met dit project. Vorig jaar nam De Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen deel. Dit zegt Rinus van de Voort (coördinator bovenbouw havo/vwo SSGN) over het project:

“Het project is de moeite waard. Het leerlingenmateriaal en de docentenhandleiding zijn compleet. Het project is geschikt voor een introductie én voor verdieping. “De duidelijke docentenhandleiding maakt het heel goed mogelijk om het project door verschillende docenten te laten doen. De lessen kunnen goed overgedragen worden.”

Inhoud project
De basisstof bestaat uit vijf lessen en sluit aan bij de vakken aardrijkskunde, biologie, ANW en NLT. In negen keuzelessen is materiaal opgenomen voor de vakken scheikunde, maatschappijleer, natuurkunde en Nederlands. Op verzoek geeft een luchtdeskundige van de gemeente Nijmegen een gastles. Voorafgaand aan het project worden luchtmetingen gedaan, er wordt dus gewerkt met actuele informatie over luchtkwaliteit ter plaatse.

Schone Lucht Nijmegen is flexibel in te plannen en vraagt weinig voorbereiding van de docenten. Het materiaal is zo geschreven dat docenten van verschillende vakken ermee kunnen werken. Het project is geschikt als vakoverstijgend project en kan ook gebruikt worden bij het maken van een profielwerkstuk voor Natuur en Techniek of Natuur en Gezondheid.

Foto’s: Gemeente Nijmegen

 

Cookieinstellingen