Brandstofopslag van ARN-centrale in brand

WEURT, 21 maart 2013Donderdagmiddag heeft er bij de afvalverbranding in Weurt korte tijd brand gewoed in de brandstofopslag. De brandweer schaalde al snel op naar ”Middel Brand.” De brandweerkorpsen van Beuningen, Nijmegen en Wijchen-Heumen hebben de brand bestreden, die onder meer door een bluspoging van het personeel snel onder controle was. De brandweer bleef uit voorzorg nog geruime tijd bij de afvalcentrale. Bij deze brand bestond de mogelijkheid dat deze opnieuw op zou laaien.Als gevolg van de brand was er korte tijd sprake van grote rookontwikkeling, die door rookluiken naar buiten is geventileerd. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

WEURT, 21 maart 2013

Donderdagmiddag heeft er bij de afvalverbranding in Weurt korte tijd brand gewoed in de brandstofopslag.

De brandweer schaalde al snel op naar ”Middel Brand.” De brandweerkorpsen van Beuningen, Nijmegen en Wijchen-Heumen hebben de brand bestreden, die onder meer door een bluspoging van het personeel snel onder controle was. De brandweer bleef uit voorzorg nog geruime tijd bij de afvalcentrale. Bij deze brand bestond de mogelijkheid dat deze opnieuw op zou laaien.

Als gevolg van de brand was er korte tijd sprake van grote rookontwikkeling, die door rookluiken naar buiten is geventileerd. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Tekst/foto’s: Tom Hessels