Vijfde kindergemeenteraad Beuningen op 16 april

Foto:

BEUNINGEN, 21 maart 2013Na het grote succes van voorgaande jaren organiseert de gemeenteraad van Beuningen, in samenwerking met ProDemos, op dinsdag 16 april 2013 voor de vijfde keer de Kindergemeenteraad. Aan dit project doen 48 leerlingen van 6 basisscholen mee.Zij vertegenwoordigen een groep van ongeveer 250 leerlingen van bijna alle basisscholen van de gemeente Beuningen. De kinderen houden zich een dag lang op het gemeentehuis bezig met lokale politiek door concrete plannen te bedenken in het kader van het thema ‘Kunst en Cultuur’. De gemeente voert het beste plan voor een bedrag van €2.500 uit.Zelf aan de slagTijdens de werkdag op het gemeentehuis voeren de leerlingen een gesprek met raadsleden, die iets vertellen over hun werk en hun standpunten geven over het thema ‘Kunst en Cultuur’. Hierdoor kunnen de leerlingen hun projectvoorstellen goed onderbouwen. Vooraf aan de dag op het gemeentehuis volgen alle groepen 7/8 een aantal lessen op school over de lokale politiek. Zo betrekt de Kindergemeenteraad kinderen bij politieke besluitvorming door ze zelf met politiek aan de slag te laten gaan.Kindergemeenteraadsvergadering’s Avonds adviseren de leerlingen in de Kindergemeenteraadsvergadering de gemeenteraad over de besteding van de €2.500. Het project dat met een meerderheid van de stemmen wordt aangenomen voert de gemeente uit. Voor de kinderen een unieke kans om daadwerkelijk invloed uit te oefenen op het gemeentebeleid.De dag om het gemeentehuisDe werkdag duurt van 10.30 tot 19.30 uur. De Kindergemeenteraadsvergadering wordt gehouden vanaf 18.00 uur en wordt voorgezeten door burgemeester Carol van Eert. De Kindergemeenteraadsvergadering is net zoals de normale gemeenteraadsvergadering openbaar.

BEUNINGEN, 21 maart 2013

Na het grote succes van voorgaande jaren organiseert de gemeenteraad van Beuningen, in samenwerking met ProDemos, op dinsdag 16 april 2013 voor de vijfde keer de Kindergemeenteraad.

Aan dit project doen 48 leerlingen van 6 basisscholen mee.

Zij vertegenwoordigen een groep van ongeveer 250 leerlingen van bijna alle basisscholen van de gemeente Beuningen. De kinderen houden zich een dag lang op het gemeentehuis bezig met lokale politiek door concrete plannen te bedenken in het kader van het thema ‘Kunst en Cultuur’. De gemeente voert het beste plan voor een bedrag van €2.500 uit.

Zelf aan de slag
Tijdens de werkdag op het gemeentehuis voeren de leerlingen een gesprek met raadsleden, die iets vertellen over hun werk en hun standpunten geven over het thema ‘Kunst en Cultuur’. Hierdoor kunnen de leerlingen hun projectvoorstellen goed onderbouwen. Vooraf aan de dag op het gemeentehuis volgen alle groepen 7/8 een aantal lessen op school over de lokale politiek. Zo betrekt de Kindergemeenteraad kinderen bij politieke besluitvorming door ze zelf met politiek aan de slag te laten gaan.

Kindergemeenteraadsvergadering
’s Avonds adviseren de leerlingen in de Kindergemeenteraadsvergadering de gemeenteraad over de besteding van de €2.500. Het project dat met een meerderheid van de stemmen wordt aangenomen voert de gemeente uit. Voor de kinderen een unieke kans om daadwerkelijk invloed uit te oefenen op het gemeentebeleid.

De dag om het gemeentehuis
De werkdag duurt van 10.30 tot 19.30 uur. De Kindergemeenteraadsvergadering wordt gehouden vanaf 18.00 uur en wordt voorgezeten door burgemeester Carol van Eert. De Kindergemeenteraadsvergadering is net zoals de normale gemeenteraadsvergadering openbaar.