Gemeentevlag 2.0 voor Beuningen

Foto:

GEMEENTE, 22 maart  2013″Laat ik voorop stellen dat ik een nieuwe vlag onzin vind”, zegt Pascal Cobussen, raadslid van Beuningen Nu en Morgen. “Maar als we dan toch een nieuwe vlag moeten hebben dan wil ik een poging doen om een stukje historie van onze vlag te behouden en de huidige vlag aan te vullen met het gemeentewapen. Een beetje upgraden naar 2.0.”Met deze woorden probeerde Pascal het besluit voor een nieuwe gemeentevlag te beïnvloeden tijdens de raadsvergadering. Het college had een voorstel ingediend om de huidige vlag te vervangen door een vlag dat past bij de huisstijl welke de gemeente de afgelopen veertien jaar voert. “Ik snap niet waarom er na veertien jaar alsnog een andere vlag moet komen en al helemaal niet nu er van alle kanten fusies met andere gemeenten op de loer liggen”, zegt Pascal. “Deze vlag, die we al vanaf maart 1986 hebben, symboliseert de samenvoeging van gemeente Ewijk en Beuningen op 13 februari 1980. Het geel was de overheersende kleur in het wapen van het voormalige Beuningen en het rood overheerste in het wapen van oud-Ewijk. Het oranje staat voor de samenvoeging van de twee gemeenten en hun kleuren. Het is jammer dat de vlag nu in het archief belandt.”Het voorstel voor een witte vlag met het logo van de gemeente Beuningen, is tijdens de raadsvergadering aangenomen. De vlag is voor alle inwoners, bedrijven, instellingen en verenigingen uit de gemeente. Het staat iedereen vrij om deze vlag te gebruiken. Evenals het toegestaan is om de Nederlandse vlag te hijsen. De gemeente gaat de vlag – tegen kostprijs – te koop aanbieden op het gemeentehuis.

GEMEENTE, 22 maart  2013

“Laat ik voorop stellen dat ik een nieuwe vlag onzin vind”, zegt Pascal Cobussen, raadslid van Beuningen Nu en Morgen. “Maar als we dan toch een nieuwe vlag moeten hebben dan wil ik een poging doen om een stukje historie van onze vlag te behouden en de huidige vlag aan te vullen met het gemeentewapen. Een beetje upgraden naar 2.0.”

Met deze woorden probeerde Pascal het besluit voor een nieuwe gemeentevlag te beïnvloeden tijdens de raadsvergadering. Het college had een voorstel ingediend om de huidige vlag te vervangen door een vlag dat past bij de huisstijl welke de gemeente de afgelopen veertien jaar voert.

“Ik snap niet waarom er na veertien jaar alsnog een andere vlag moet komen en al helemaal niet nu er van alle kanten fusies met andere gemeenten op de loer liggen”, zegt Pascal. “Deze vlag, die we al vanaf maart 1986 hebben, symboliseert de samenvoeging van gemeente Ewijk en Beuningen op 13 februari 1980. Het geel was de overheersende kleur in het wapen van het voormalige Beuningen en het rood overheerste in het wapen van oud-Ewijk. Het oranje staat voor de samenvoeging van de twee gemeenten en hun kleuren. Het is jammer dat de vlag nu in het archief belandt.”

Het voorstel voor een witte vlag met het logo van de gemeente Beuningen, is tijdens de raadsvergadering aangenomen. De vlag is voor alle inwoners, bedrijven, instellingen en verenigingen uit de gemeente. Het staat iedereen vrij om deze vlag te gebruiken. Evenals het toegestaan is om de Nederlandse vlag te hijsen. De gemeente gaat de vlag – tegen kostprijs – te koop aanbieden op het gemeentehuis.

Ontwerp alternatieve vlag: Davey Vogel
Eerder bericht: ‘De gemeente Beuningen krijgt nieuwe vlag