Professionele botscan bij Curves in Beuningen

Foto:

BEUNINGEN, 22 maart 2013

BEUNINGEN, 22 maart 2013

Zaterdag 6 april 2013, kunt u bij Curves in Beuningen een professionele hielbotscan laten maken waarmee osteoporose, beter bekend als botontkalking, kan worden opgespoord.

Volgens schattingen lijdt 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 8 mannen boven de 55 jaar aan osteoporose. Vroegtijdig onderzoek, preventieve maatregelen en een juiste behandeling kunnen veel klachten en botbreuken voorkomen.

Het OsteoControl onderzoek bestaat uit twee delen: een risico-analyse met vragenlijst en een ultrasone hielbotmeting (d.m.v. geluidsgolven). De precisie van de scan is vergelijkbaar met DEXA-röntgenscans. U krijgt direct de uitslag en een persoonlijk advies.

Dit osteoporose onderzoek wordt aanbevolen voor iedereen boven de 40, maar speciaal voor mensen die extra risico lopen door een tengere lichaamsbouw, osteoporose in de familie, weinig lichaamsbeweging, onvoldoende zonlicht, laag lichaamsgewicht, veel stress, spijsverteringsproblemen, stofwisselingsziekten, roken, alcoholconsumptie, medicijngebruik en vrouwen in de menopauze.

Het onderzoek kost € 43,50. De meeste zorgverzekeraars vergoeden dit consult geheel of gedeeltelijk uit de aanvullende verzekering met “alternatieve geneeswijzen”.

Meer informatie vindt u op www.osteocontrol.nl.

Inschrijven kan bij:

Curves Beuningen
Julianaplein 105
6641 CS Beuningen
024 675 1772