Uitstel weekendwerkzaamheden A15 bij knooppunt Valburg

Foto:

REGIO, 22 maart 2013GEEN wegwerkzaamheden rondom knooppunt Valburg. Het uitstel is het gevolg van de te verwachten weersomstandigheden 22 – 25 maartRijkswaterstaat moet de eerder aangekondigde werkzaamheden aan de A15 ter hoogte van knooppunt Valburg in het weekend van vrijdag 22 maart tot maandag 25 maart uitstellen i.v.m. de te verwachten weeromstandigheden. De werkzaamheden worden nu uitgevoerd in een nader te bepalen weekend.

REGIO, 22 maart 2013

GEEN wegwerkzaamheden rondom knooppunt Valburg. Het uitstel is het gevolg van de te verwachten weersomstandigheden 22 – 25 maart

Rijkswaterstaat moet de eerder aangekondigde werkzaamheden aan de A15 ter hoogte van knooppunt Valburg in het weekend van vrijdag 22 maart tot maandag 25 maart uitstellen i.v.m. de te verwachten weeromstandigheden. De werkzaamheden worden nu uitgevoerd in een nader te bepalen weekend.

Op de A15 ter hoogte van knooppunt Valburg wordt de komende periode de definitieve deklaag aangebracht. Om de hinder voor het verkeer beperkt te houden, wordt in de weekenden gewerkt. Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd. Weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingen en met een langere reistijd.

In de weekenden van vrijdag 29 maart en vrijdag 5 april staan werkzaamheden gepland. In deze drie weekenden werkt Rijkswaterstaat aan de A15 ter hoogte van knooppunt Valburg. Om alles af te ronden, is nog een weekend nodig. Dit weekend wordt nog ingepland.

 

Elk weekend wordt er in één van de vier kwadranten van het knooppunt gewerkt.

’s Nachts is een deel van knooppunt Valburg en de A15 volledig afgesloten en gelden er omleidingsroutes. Omdat elk weekend aan een andere rijrichting wordt gewerkt,
variëren de omleidingen per weekend.

Overdag gelden géén omleidingen en heeft het verkeer minimaal één rijstrook beschikbaar. Deze is versmald en er geldt een aangepaste maximumsnelheid.

Het werk betreft uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden alsook het aanbrengen van de definitieve deklaag asfalt en de markering.

Werkzaamheden
Vrijdag 29 maart – maandag 1 april: nachtelijke afsluiting vanaf knooppunt Valburg tot Elst (richting Bemmel).
Omleiding voor verkeer vanaf Rotterdam/ Apeldoorn/ Eindhoven richting Bemmel.

Vrijdag 5 april – maandag 8 april: nachtelijke afsluiting vanaf Elst tot knooppunt Valburg (richting Rotterdam).
omleiding voor verkeer vanaf Bemmel richting Rotterdam/ Apeldoorn/ Eindhoven.

Nader te bepalen weekend: nachtelijke afsluiting vanaf knooppunt Valburg tot Andelst (richting Rotterdam).
Omleiding voor verkeer vanaf Bemmel/Eindhoven/Apeldoorn richting Rotterdam.

Nader te bepalen weekend: nachtelijke afsluiting vanaf Andelst tot knooppunt Valburg (richting Bemmel).
Omleidingen voor verkeer vanaf Rotterdam richting Arnhem/Apeldoorn en Nijmegen/Eindhoven

 

Hinder
Met name verkeer dat in de genoemde weekenden (vrijdag-zaterdag-zondag) ’s avonds na 21:00 gebruik wil maken van knooppunt Valburg, wordt aangeraden zich te informeren via vananaarbeter.nl/wegwerkzaamheden. Hier is informatie te vinden (met kaartjes) over welk gedeelte welk weekend aan de beurt is en welke omleiding dan geldt. Ook is de gratis VanAnaarBeter-App te downloaden (beschikbaar voor iPhone en Android) via www.vanAnaarBeter.nl/app.

.