Echte Weurtse boeren dragen geen handschoenen

WEURT, 23 maart 2013Zaterdagmiddag half vijf: En het wordt toch gewoon weer druk. Ondanks een snijdende wind bij Siberische temperaturen, komen er weer zo’n 70-tal belangstellenden bij Peter Kersten om naar de lammetjes te kijken.

WEURT, 23 maart 2013

Zaterdagmiddag half vijf: En het wordt toch gewoon weer druk.

Ondanks een snijdende wind bij Siberische temperaturen, komen er weer zo’n 70-tal belangstellenden bij Peter Kersten om naar de lammetjes te kijken.

“Houd je handen maar in een kommetje” zegt boer Peter tegen de kleintjes, dan gebeurt je niets

Deze boys zijn vandaag geboren en…

en deze boys hebben het ook naar de zin

De kinderen hebben geen last van de kou en zijn weer snel gewend aan de opdringerige schapen, want op elke nieuwkomer stormt de hele groep af.

Peter Kersten organiseert al decennia lang deze “lammetjesdag” . Dat het door de Weurtse kinderen gewaardeerd wordt, blijkt wel uit het feit dat het elk jaar goed bezocht wordt.

Emmie met tranen van de kou. (kleindochter van boer Peter)

Hannah laat het op haar inwerken

Noor kraait van plezier

En dan op enig moment komt Martine (dochter van Peter) met beschuit met muisjes. De kinderen laten het zich smaken en zo is het voorjaar toch begonnen.

Een kap van een pickup is het nachtverblijf voor de pukjes

Peter vertelde, dat hij onlangs mail heeft ontvangen over het verslag van vorig jaar, van emigranten in den vreemde die het Beuningen.Nieuws nog steeds volgen.

Beuningen.Nieuws wenst ook hen veel leesplezier en misschien voelen jullie met ons mee vanwege de polaire omstandigheden.

Peter bedankt en eh ……….echte Weurtse boeren dragen geen handschoenen en stoppen ze ook niet in hun zak.

Tekst/foto’s; Hans Straten

Gerelateerd(e) bericht(en)
26-03-2012 Kinderen uit Weurt op kraambezoek bij lammetjes