SLIM uit de spits krijgt vervolg

Foto:

BEUNINGEN, 23 maart 2013

BEUNINGEN, 23 maart 2013

 

SLIM uit de spits gaat door. Het project blijkt succesvol en haalt op dit moment 50.000 auto’s per maand uit de spits. Veel meer mensen krijgen een kans mee te doen. Ook de nieuwe deelnemers kunnen cadeaus verdienen als zij een bijdrage leveren aan een beter bereikbare regio Arnhem-Nijmegen. Een slimme app helpt daarbij.

 

App wijst de weg
SLIM uit de spits draagt bij aan een betere bereikbaarheid van de regio Arnhem-Nijmegen. Dat doen de deelnemende automobilisten door de drukste wegen op de drukste tijden van de dag te mijden. Ook reizigers die niet frequent de spits mijden, kunnen in de nieuwe ronde meedoen. Want SLIM uit de spits gaat ook een oplossing bieden bij tijdelijke knelpunten zoals evenementen en wegwerkzaamheden. Reizigers krijgen hulp bij het omzeilen van bepaalde trajecten tijdens grote drukte. Dat gebeurt via een slimme app op de smartphone.

Nieuwe deelnemers
De werving van nieuwe deelnemers start in april. De verwachting is dat er eind september ruim 15.000 deelnemers zullen zijn. Belangstellenden vinden op www.slimuitdespits.nl meer informatie over de mogelijkheden om mee te doen.

Cadeaus kiezen
De deelnemers aan SLIM uit de spits ontvangen punten in ruil voor hun bijdrage aan een beter bereikbare regio. Hoe meer zij de spits mijden, hoe meer punten zij verdienen. In de webshop kunnen deelnemers deze punten ruilen tegen aantrekkelijke producten. Zo zijn er al deelnemers een e-reader bij elkaar hebben gespaard.

Deelnemers gemotiveerd
Uit onderzoek onder deelnemers blijkt dat zij naast de beloning vooral gemotiveerd worden door de voordelen die zij ervaren, zoals tijdwinst, minder stress en overlast van files. Ook willen zij een bijdrage leveren aan een betere bereikbaarheid en het milieu. In de toekomst krijgen de deelnemers via de app steeds meer informatie op maat over de bijdrage die zij daaraan leveren.