Ook de honden gaan bezuiniging voelen

Foto:

BEUNINGEN, 24 maart 2013De bezuinigingen van de gemeente Beuningen op het beheer en onderhoud van de buitenruimte gaat gevolgen hebben op onder andere de wegen, het groen en de hondentoiletten.In de gemeenteraad van november 2012 is een pakket aan bezuinigingen vastgesteld die nu uitgevoerd gaan worden. De inwoners gaan dat onder andere merken aan zaken als losse tegels in het troittoir, kuilen in de klinkerwegen en daarmee gepaard gaande plasvorming en wortelopdruk. “De bezuiniging mag niet leiden tot kapitaalsvernietiging en veiligheid staat voorop”, laat de gemeente weten. “Maar we grijpen alleen bij calamiteiten nog in. Ook is er minder geld om vervangingen te betalen van groen, bomen of bestratingen.”

BEUNINGEN, 24 maart 2013

De bezuinigingen van de gemeente Beuningen op het beheer en onderhoud van de buitenruimte gaat gevolgen hebben op onder andere de wegen, het groen en de hondentoiletten.

In de gemeenteraad van november 2012 is een pakket aan bezuinigingen vastgesteld die nu uitgevoerd gaan worden. De inwoners gaan dat onder andere merken aan zaken als losse tegels in het troittoir, kuilen in de klinkerwegen en daarmee gepaard gaande plasvorming en wortelopdruk.

“De bezuiniging mag niet leiden tot kapitaalsvernietiging en veiligheid staat voorop”, laat de gemeente weten. “Maar we grijpen alleen bij calamiteiten nog in. Ook is er minder geld om vervangingen te betalen van groen, bomen of bestratingen.”

 

Nog meer maatregelen
Vanaf 1 januari 2014 worden er nog meer maatregelen genomen op het groen: struiken worden minder gesnoeid, de hondentoiletten worden minder vaak gereinigd, de gazons worden minder vaak gemaaid en er wordt minder vaak onkruid verwijderd.

Bron: gemeentelijke website beuningen.nl