Indrukwekkende demonstratie: Help je me als het moet?

Foto:

EWIJK/WINSSEN, 26 maart 2013

EWIJK/WINSSEN, 26 maart 2013

 

Op initiatief van huisarts Tejo Janssen uit Winssen, wordt deze indringende vraag aan de bewoners van Winssen en Ewijk gesteld.

Hij ontdekte tot zijn schrik, dat er in Winssen maar weinig mensen zijn die zich aangemeld hebben bij het alarmeringssysteem “Hartslag nu“.

Dat moet beter kunnen
In samenwerking met EHBO-vereniging Ewijk-Winssen en medewerkers van de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) is de oproep van de huisarts uitgegroeid tot een bijzondere demonstratie.

Tijdens de demonstratie vertelt Tejo waarom je aanmelden zo belangrijk is.
De EHBO-vereniging maakt duidelijk hoe het alarmeringssysteem is opgezet en werkt.

Waarheidsgetrouwe reanimatie
Waar veel oproepen hier stoppen, gaat “Help je me als het moet?” verder. Door een unieke samenwerking, vindt tijdens de demonstratie een daadwerkelijke alarmering plaats. Zonder dat zij weten wie van hen de oproep krijgt, ontvangen een aantal van de (EHBO-gediplomeerde) aanwezigen een sms. Precies zoals dat gaat als het er op aan komt.

Er wordt in de buurt een reanimatie gestart en na korte tijd komt een ambulance ter plaatse. De bemanning neemt de reanimatie waarheidsgetrouw over en zet alle noodzakelijke apparatuur in.

Unieke demonstratie
Het doel van deze indrukwekkende demonstratie is dat mensen, die gehoor geven aan een alarmering, weten dat zij er niet alleen voor staan. Professionele hulp is, terwijl zij de reanimatie starten, al onderweg. Daarnaast hebben de ambulancemedewerkers de gelegenheid om, in relatieve rust, te laten zien wat zij doen en om dat uit te leggen. Een unieke kans op een leerzame ervaring.

Het is een eenmalige mogelijkheid voor de inwoners van Winssen en Ewijk om mee te maken hoe mensen met hartfalen, geholpen kunnen worden na een ‘druk op de knop’ door de Meldkamer in Nijmegen.

De demonstratie is gratis en vrij toegankelijk.
Datum: 2 april 2013
Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: ontmoetingscentrum “Paulus” in Winssen.