Our Choice ontroert Weurt

WEURT, 25 maart 2013Zondagmiddag half drie, de St Andreaskerk van Weurt zit vol, de spanning is voelbaar. Our Choice uit Weurt gaat de Passion brengen. Wat mag je verwachten?Een film wordt gestart en het wordt stil. De groep draagt in een winters landschap een kruis door de Weurtse straten. Het wordt nog stiller in de kerk. We zijn getuigen van de kruistocht in een bizar winters landschap. Het maakt ons stil.Als de film stopt is het kruis binnen en wordt door koorleden naar het altaar gedragen. En dan wordt door Virginia Bartels het lijdensverhaal van Christus ingezet. Virginia kan als geen ander een groep bespelen en het wordt echt doodstil in de kerk. Virginia gaat zachter praten en neemt ons mee in het verhaal 2000 jaar terug.”Maria Magda Lena werd ook toen al, net als later door de eeuwen heen, verguisd. En wat te denken van Pontius Pilatus die zo graag zijn handen in onschuld wast.”Virginia vertelt al lopend door de kerk en niemand kijkt echt naar haar. We luisteren.”Lijken wij niet allemaal op Pilatus? Wie van ons steekt zijn nek uit voor een ander? Wassen wij ook niet liever onze handen in onschuld?””En wat zegt Pilatus: Een goed bestuurder is de vriend van het volk” Het effect van het lijdensverhaal is al 2000 jaar immens groot en slaat ook hier weer om zich heen.

WEURT, 25 maart 2013

Zondagmiddag half drie, de St Andreaskerk van Weurt zit vol, de spanning is voelbaar. Our Choice uit Weurt gaat de Passion brengen. Wat mag je verwachten?

Een film wordt gestart en het wordt stil. De groep draagt in een winters landschap een kruis door de Weurtse straten. Het wordt nog stiller in de kerk. We zijn getuigen van de kruistocht in een bizar winters landschap. Het maakt ons stil.

Als de film stopt is het kruis binnen en wordt door koorleden naar het altaar gedragen. En dan wordt door Virginia Bartels het lijdensverhaal van Christus ingezet. Virginia kan als geen ander een groep bespelen en het wordt echt doodstil in de kerk. Virginia gaat zachter praten en neemt ons mee in het verhaal 2000 jaar terug.

“Maria Magda Lena werd ook toen al, net als later door de eeuwen heen, verguisd. En wat te denken van Pontius Pilatus die zo graag zijn handen in onschuld wast.”

Virginia vertelt al lopend door de kerk en niemand kijkt echt naar haar. We luisteren.

“Lijken wij niet allemaal op Pilatus? Wie van ons steekt zijn nek uit voor een ander? Wassen wij ook niet liever onze handen in onschuld?”
“En wat zegt Pilatus: Een goed bestuurder is de vriend van het volk

Het effect van het lijdensverhaal is al 2000 jaar immens groot en slaat ook hier weer om zich heen.

Het muzikale lijdensverhaal wordt ondersteund door liedjes van Marco Bosato, Frank Boeijen, Paul de Leeuw en anderen.
Weurt raakt in de ban. Our Choice ontroert.

Denk niet Zwart, denk niet Wit, maar in de kleur van je hart.
Our Choice
knalt het eruit.

Maria (moeder van Jesus) en Maria Magdalena ( Marijke en Ellis) zingen ‘blijf bij mij
Na afloop barst het publiek in luid  applaus uit.

Pontius Pilatus spreekt recht en volgt de wil van het volk

Jesus samen met zijn discipelen


Our Choice
heeft Weurt gepakt en het slotlied “afscheid nemen bestaat niet” is exemplarisch.

Nooit kun je de passion nog zien, zonder aan Weurt te denken.

 

Tekst/foto’s: Hans Straten