Praktijkdag voor jonge autorijders

Foto:

GEMEENTE, 26 maart 2013 – Ben je tussen de 18 en 24 jaar oud en heb je tussen de 3 maanden en 2 jaar je rijbewijs? Meld je dan nu aan voor een gratis eendaagse praktijkdag (The DriveXperience) op 5 of 7 april.

GEMEENTE, 26 maart 2013 – Ben je tussen de 18 en 24 jaar oud en heb je tussen de 3 maanden en 2 jaar je rijbewijs? Meld je dan nu aan voor een gratis eendaagse praktijkdag (The DriveXperience) op 5 of 7 april.

 

The DriveXperience
Jonge autorijders, die wonen in de gemeenten Wijchen of Beuningen en die tussen de drie maanden en twee jaar geleden hun rijbewijs hebben gehaald, kunnen op 5 of 7 april 2013 gratis meedoen aan een praktische, leerzame én leuke praktijkdag voor jonge autorijders. Garage Broekhuis (Opel-dealer) uit Elst heeft zelfs auto’s beschikbaar gesteld, dus het bezit van een eigen auto is niet nodig.

De dag wordt gehouden bij Steunpunt Lindenholt van Rijkswaterstaat, aan de Wijchenseweg 4 in Nijmegen. Deze gratis Praktijkdag voor Jonge Autorijders wordt georganiseerd en betaald door de provincie Gelderland en de gemeenten Wijchen en Beuningen. De praktijkdag is een unieke kans om in de praktijk te ervaren hoe goed je autorijdt en welke verbeterpunten er mogelijk zijn te behalen.

Programma
Praktijkrit rijden (Road Xperience)
Je rijdt met twee andere jongeren een 2,5 uur durende rit door de omgeving en wisselt elkaar af aan het stuur. Je beoordeelt je eigen en elkaars rijstijl. Tevens geef je van elkaar verbeterpunten aan. Dit alles onder begeleiding van een coach die óók zijn oordeel geeft.

Noodstops op mobiele baan (Track Xperience)
Op een mobiele rem/slipbaan maak je noodstops, waarbij je zelf achter het stuur voelt hoe het is om op glad wegdek onverwacht een noodstop te maken. Je merkt hoe lang je remweg op een glad wegdek is en je voelt de werking van het ABS remsysteem. Je bent dan wéér een ervaring rijker!

Module alcohol en drugs (Xperience Xchange)
Er is ook een groepsgesprek en ervaringsuitwisseling met de deelnemers over de werking van alcohol en drugs in relatie tot autorijden en hoe je daarmee kunt omgaan. En je wisselt rijervaringen uit over de periode dat je je rijbewijs hebt. Samen met een verkeer- en alcoholdeskundige ga je een open discussie aan.

Vooraf en achteraf verkeerstest via internet
Na aanmelding via internet krijg je een inlogcode om op internet een test te doen over wat voor soort autorijder je bent. Na de praktijkdag doe je weer zo’n leuke en leerzame toets via internet.

Aanmelden via de website
Je kunt je nu voor deze dag aanmelden op thedrivexperience.nl. Daar staat ook meer informatie over deze praktijkdagen. Na aanmelding ontvang je alle informatie per e-mail. Schrijf je nú in en doe mee op 5 of 7 april.

Laat ook je vrienden aanmelden
Heb je vrienden, kennissen of collega’s van 18 t/m 24 jaar die óók tussen de 3 maanden en 2 jaar het rijbewijs bezitten? Laat hen zich dan ook aanmelden en gratis meedoen met de praktijkdag! De vrijdag begint om 13.00 en duurt tot 20.00 uur, de zondag begint om 9.00 uur en het duurt tot uiterlijk 16.00 uur.

De gemeenten Wijchen en Beuningen bieden je een gratis lunch aan en na afloop ontvang je een certificaat. Er kunnen per dag maximaal 48 jonge autorijders meedoen. Snel aanmelden dus!