Gratis gezondheidscheck voor 55-plussers

Foto:

GEMEENTE, 27 maart 2013

GEMEENTE, 27 maart 2013

 

Bent u 55+ en wilt u gezond blijven? Kom dan voor een gratis controle naar het spreekuur Gezonde Leefstijl.

Het Spreekuur
Voorkomen is beter dan genezen. Bent u 55 jaar of ouder en vraagt u zich weleens af hoe uw gezondheid ervoor staat? Wilt u weten wat u kunt doen om vitaal te blijven? Dan is een gratis controle echt iets voor u. Preventie is een belangrijk aandachtspunt. Het spreekuur biedt elke 55 plusser een gratis consult over gezondheid en welzijn. Een verpleegkundige en een welzijnsadviseur bespreken uw huidige levensstijl en situatie. U gaat naar huis met een persoonlijk (leefstijl)advies.


Hoe verloopt het spreekuur

De vraag hoe u zich voelt staat centraal. In een uur bespreekt u samen uw situatie. Aan bod komen onder meer uw dagindeling, voedingspatroon, slaap- en waakritme, huishouding, bewegingspatroon en sociale contacten. Maar ook worden enkele lichamelijke testen gedaan zoals het meten van de bloeddruk, lengte en gewicht en een bepaling van uw bloedsuiker en cholesterolgehalte. Het gaat erom hoe u gezondheidsrisico’s in de toekomst kunt voorkomen. Met onze adviezen kunt u zelf passende maatregelen nemen.

Spreekuur in alle kernen
Het spreekuur vindt plaats in uw eigen dorp op een centrale plek: het MFA in Ewijk, de Paulus in Winssen, de Kloostertuin in Weurt en de Hofstede in Beuningen.

Afspraak maken
De bezoeken aan het spreekuur zijn gratis en verplichten u tot niets. U heeft geen doorverwijzing nodig. Voor een afspraak kunt u elke werkdag tussen 9.00 – 17.00 uur bellen met Stichting Perspectief, tel: (024) 675 09 39.
U kunt ook een mailtje sturen naar [email protected] S.v.p. uw telefoonnummer vermelden in de mail. Een medewerker van Perspectief neemt dan contact met u op om een afspraak te maken.