Laatste ligger in extra Waalbrug gelegd

EWIJK, 28 maart 2013Daarmee is de brug in de A50 bij constructief gesloten en begint het inrichten van deze brug tot autosnelweg. HoofdIngenieur- Directeur Rijkswaterstaat Oost-Nederland Joke Cuperus legde samen met burgemeester Carol van Eert van de gemeente Beuningen en waarnemend burgemeester Rob Metz van de gemeente Overbetuwe de laatste ligger waarmee zij de extra brug constructief gesloten hebben. Ook is de naam van de nieuwe oeverkruising bekend gemaakt: “Tacitus brug”. Uit honderden inzendingen is dit de nieuwe naam geworden. Bedenker is Silvia Turk-Mulderij uit Herveld. Tacitusbrug, naar de Romeinse geschiedschrijver Tacitus, die schreef over de overstromingen van de waal. De naam geeft de verbinding aan tussen het ‘oude’ via de moderne technieken naar het ‘nieuwe’, het heden.Lees ook: Winnende naam: Tacitus brug

EWIJK, 28 maart 2013

Daarmee is de brug in de A50 bij constructief gesloten en begint het inrichten van deze brug tot autosnelweg. HoofdIngenieur- Directeur Rijkswaterstaat Oost-Nederland Joke Cuperus legde samen met burgemeester Carol van Eert van de gemeente Beuningen en waarnemend burgemeester Rob Metz van de gemeente Overbetuwe de laatste ligger waarmee zij de extra brug constructief gesloten hebben.

Ook is de naam van de nieuwe oeverkruising bekend gemaakt: “Tacitus brug“. Uit honderden inzendingen is dit de nieuwe naam geworden. Bedenker is Silvia Turk-Mulderij uit Herveld. Tacitusbrug, naar de Romeinse geschiedschrijver Tacitus, die schreef over de overstromingen van de waal. De naam geeft de verbinding aan tussen het ‘oude’ via de moderne technieken naar het ‘nieuwe’, het heden.

Lees ook: Winnende naam: Tacitus brug

Foto’s: Wim Piels